Nieuw reeks Eus’ Boekenclub vanaf zondag 29 oktober

Nieuw reeks Eus’ Boekenclub vanaf zondag 29 oktober

Redactie Baaz

Wat hebben zanger Guus Meeuwis, burgemeester Jeroen Dijsselbloem en conciërge Tim Klunder uit Hoogeveen met elkaar gemeen? Hun liefde voor lezen! Vanaf zondag 29 oktober verschijnen ze met vele andere spraakmakende gasten in een nieuwe reeks Eus' Boekenclub: hét tv-programma waarin de liefde voor literatuur spreekt. Vanuit het Burgerweeshuis in Deventer zet schrijver en presentator Özcan Akyol, beter bekend als Eus, samen met zijn gasten het boek én de lezer centraal.

Eus: "Ik vind het een fantastische eer om Nederlandse boeken op de nationale televisie op allerlei mogelijke manieren onder de aandacht te brengen. We hebben dit seizoen weer veel gasten weten te strikken die ons ontroeren, inspireren en vermaken. Het wordt één groot literair festijn."

Ingrediënten

Nieuw deze reeks zijn de leesambassadeurs: Nederlanders die een lans voor het lezen breken.

Eus ontvangt als altijd schrijvers, dichters, onbekende schrijvers en burgemeesters. Samen met de leesclub bespreekt Eus de boeken van onder anderen de schrijvers Saskia Noort, Tommy Wieringa en Hanna Bervoets. Wat zijn de meningen over dit boek? Zijn ze geïnspireerd, ontroerd of valt er ook wel een kritische noot?

De leesclub bestaat uit smaakmakers uit de media, cultuur en journalistiek. Zij hebben het boek aandachtig gelezen en stellen samen met Eus vragen aan de schrijver. Janny van der Heijden, Giovanca Ostiana, Guus Meeuwis en Saskia Belleman schuiven aan.

Uitzending: Eus’ Boekenclub is elke zondag vanaf 29 oktober 2023 om 19.25 uur te zien bij de NTR op NPO 2.

 

Ook interessant:

Lees hier: NPO Radio 1 trapt klimaatprogrammering af

Lees hier: Meer Europese topfictie bij de publieke omroep door nieuwe samenwerking New8

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie