Niek Kimmann onthaald tijdens TeamNL Olympic Festival

Niek Kimmann onthaald tijdens TeamNL Olympic Festival

Redactie Baaz
Atleet Niek Kimmann krijgt videoboodschap en speciale Olympische tatoeage aangeboden door Jelle van Gorkom en Samsung

De Olympische BMX’er is zondag welkom geheten tijdens het TeamNL Olympic Festival in het Holland Heineken (T)huis op het strand van Scheveningen. Daar werd de Olympische medaillewinnaar gehuldigd door onder andere Humberto Tan.

Speciaal was het moment waarop BMX’er Niek Kimmann een videoboodschap kreeg. Goede vriend Jelle liet voor Niek een tatoeage maken van een tandwiel met daarin Mount Fuji en de Olympische ringen. De tatoeage is een herinnering aan de Spelen van Tokio en wordt aangeboden door Jelle en Samsung en staat symbool voor hun dromen, vriendschap en wilskracht. Het is aan de atleet of hij deze tatoeage laat zetten als hennatattoo, echte tattoo of de schets als herinnering in een lijstje ophangen of op zijn helm laat zetten.

Samsung FastFrame

In aanloop naar de Olympische Zomerspelen in Tokio trainden Niek Kimmann en Judy Baauw met het Samsung FastFrame op de perfecte start. Het Samsung FastFrame geeft exacte data door over de drie belangrijkste elementen bij de start: de reactiesnelheid, de kracht die uitgeoefend wordt op de pedalen en de hoek waarin de fiets staat op de startheuvel. Via een app krijgen bondcoaches Raymon van Biezen en Rob van den Wildenberg in real-time de gegevens binnen. Zo kunnen zij atleten Niek Kimmann en Judy Baauw coachen op aspecten die je met het blote oog niet ziet.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie