NETGEAR komt met nieuwe Orbi Tri-Band wifisystemen

NETGEAR komt met nieuwe Orbi Tri-Band wifisystemen

Redactie Baaz

NETGEAR brengt twee nieuwe modellen in de serie van Orbi Home Tri-band wifi-systemen uit. De RBK30 en RBK40 voegen zich bij de RBK50, die in augustus 2016 werd geïntroduceerd en in de prijzen viel op CES 2017.

Orbi is volgens NETGEAR ontworpen om aan de behoefte van klanten aan snelle wifi in het hele huis te kunnen voldoen. De nieuwe toevoegingen aan de Orbi-lijn zijn stijlvol en nog flexibeler te plaatsen, aldus NETGEAR.

De twee nieuwe Orbi Tri-band wifisystemen zijn:

De RBK30: Bij deze AC2200-router wordt een satelliet meegeleverd die direct in een stopcontact kan worden geplaatst. Daarmee is de RBK30 uitermate geschikt voor plaatsing op plekken waar weinig ruimte voor apparatuur is, zoals in gangen of keukens.

De RBK40: Bij deze AC2200-router wordt een satelliet met voedingskabel meegeleverd die op oppervlakken te plaatsen is. De RBK40 is het meest geschikt voor gebruik in een (thuis)kantoor of woonkamer.

Als bedenker van, en marktleider op het gebied van wifiversterkers weet NETGEAR als geen ander hoe handig veel gebruikers een versterker vinden die direct op het stopcontact wordt aangesloten, met name op plekken waar weinig ruimte voor apparatuur is, zoals op de gang of in de keuken.

Maximale internetsnelheid via één netwerk

Orbi is de eerste Tri-Band-router met 5GHz draadloze verbinding tussen router en satelliet. Dat zorgt voor betrouwbare wifi én maximale internetsnelheid via één netwerk in het hele huis, van zolder tot kelder en voortuin tot achtertuin. 

De nieuwe Orbi-systemen bieden elk 802.11ac AC2200 wifisnelheden tot 2.2Gbps, zodat moeiteloos 4K-video kan worden gestreamd. Vergelijkbare systemen van andere aanbieders gebruiken nog altijd AC1200 wifi en Dual-Band.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie