Neemt Rotterdam vanavond de ondernemer dan wél serieus?

Neemt Rotterdam vanavond de ondernemer dan wél serieus?

Redactie Baaz

Alle verkiezingen gaan ook over ondernemers, maar zelden is het onderwerp 'ondernemers' explosief materiaal. Vanavond kan dat zomaar gebeuren in het 010 Lijsttrekkersdebat.

Wie zegt Joost Eerdmans (Leefbaar Rotterdam), zegt 'vrije vestigingswet'. De voorman van Leefbaar heeft er geen geheim van gemaakt dat het straatbeeld van zijn stad hem een doorn in het oog is. Dit is wat de partij van Eerdmans vindt van Rotterdam:

Terug naar herkenbare, Rotterdamse winkelstraten

Sommige regelgeving is echter broodnodig om het leefklimaat in Rotterdam te verbeteren. Met name oudere Rotterdammers herkennen hun eigen stad in sommige winkelstraten amper terug. Hun vertrouwde zaakjes werden verzwolgen door belwinkels, shisha lounges, ongure geldkantoortjes of louche kapperszaken die niet zelden als dekmantel voor witwaspraktijken dienen. Daarom willen wij een nieuwe Vestigingswet om de eenzijdige, ontsierende en vervreemdende samenstelling van winkelstraten tegen te gaan. Na de zoveelste halal-slager is het eindelijk weer eens tijd voor een Nederlandse groenteboer.

En daarmee gaan de gemeenteraadsverkiezingen rechtstreeks over ondernemers uit het MKB.

Debat al begonnen op Twitter

Het debat begint vanavond om 20.00 uur in de bibliotheek (Hoogstraat), maar op Twitter is het al begonnen.

Hallo .@Eerdmans #noraspreekt #GR2018 pic.twitter.com/YA9WM02AJO

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie