Neem afscheid van je boekhouder

Neem afscheid van je boekhouder

Redactie Baaz
Het jaar is bijna voorbij: het moment om te overwegen hoe je volgend jaar de boekhouding wilt doen. De boekhouding is één van de belangrijkste componenten voor een succesvolle ondernemer, desondanks is het ook een taak waar veel ondernemers tegenop zien. Daarom huurden we vroeger vaak een boekhouder in om de financiële zaken te delegeren. Tegenwoordig kan dat stukken eenvoudiger en goedkoper met het boekhoudprogramma van Jortt. Het boekhoudbedrijf houdt boekhouden niet alleen simpel, maar maakt het soms verwarrende proces stukken overzichtelijker.

Daar waar de oudere generatie vaak zijn ondernemersavontuur begon bij een boekhouder, zal de nieuwe lichting ondernemers deze stap overslaan’, vertelt Hilco de Roo, één van de oprichters van softwareontwikkelaar Jortt. Waar ondernemers vroeger hun bonnetjes verzamelden en deze over de schutting richting de boekhouder gooiden, neemt het boekhoudprogramma van Jortt in een rap tempo steeds meer het werk van de ondernemer uit handen. En daarbij hoeft de ondernemer steeds minder zélf na te denken. Want Jortt biedt geen boekhoudprogramma, maar een programma die je boekhouding voor je doet. Ideaal.

Automatisering

Het systeem dat Jortt aanbiedt, is eenvoudig te gebruiken en benodigd weinig kennis. Neem bijvoorbeeld de verwerking van een lunchbon, vaak ingewikkeld aangezien de ondernemer bij een BV of eenmanszaak te maken krijgt met niet-aftrekbare delen. Hoe je normaliter achter die regels komt? Verdieping, wat niet langer nodig is, aangezien boekhouden met Jortt betekent dat fiscale regelgeving automatisch wordt toegepast. Jortt selecteert de banktransactie als lunch. Daarna maakt het programma zélf een juiste kostenboeking. Deze automatische doorvoeringen vinden door het gehele systeem plaats. Bij Jortt geef je aan de hand van de bij- en afschrijvingen van je bank, jouw kosten en opbrengsten aan, niet hóe je deze vervolgens boekt.

Jortt maakt overstappen dan ook écht de moeite waard. De automatiseren is naar eigen zeggen bijna tien procent betrouwbaarder dan de traditionele boekhouder. De jaarafsluiting gaat automatisch en een jaarrekening maakt Jortt in gemiddeld vier seconden per bedrijf, zonder extra kosten.

Toekomst

Jortt zorgt voor een boekhouding die sneller, goedkoper en overzichtelijker is. En daarbij komen mensenhanden nagenoeg niet meer van pas. De automatisering rondom boekhouding heeft de mens namelijk ingehaald, een trend die in de toekomst alleen maar steviger wordt. Waar ondernemers vroeger een scala aan kennis nodig hadden om overzicht te houden over hun financiële huishouding, neemt het systeem van Jortt die benodigdheid weg. De automatisering maakt de van oudsher vervelende klus nu en in de toekomst alleen maar eenvoudiger én leuker.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie