Nederlandse werknemer ervaart minste werkstress

Nederlandse werknemer ervaart minste werkstress

Redactie Baaz
Werknemers over de hele wereld ervaren meer stress dan vijf jaar geleden. Nederlanders lijken hier het minst vatbaar voor te zijn, maar ervaren nog altijd 32 procent meer stress dan vijf jaar geleden.

Oorzaken

Nederlandse kantoormedewerkers ervaren meer stress door gebrek aan beweging, it-problemen, onderbezetting en angst voor baanverlies dan vijf jaar geleden. Dit blijkt uit onderzoek van Regus onder 22.000 kantoormedewerkers wereldwijd. Van alle onderzochte landen komen Nederlanders echter als minst gestresst uit de bus, naast Frankrijk en Duitsland. Belgen hebben een stuk meer last van werkstress: meer dan zestig procent van de ondervraagden bij onze zuiderburen geeft aan meer stress te ervaren dan vijf jaar geleden, waarmee ze een plekje in de top 3 veroveren.

Flexwerken loont

Uit het onderzoek komt ook naar voren wat werknemers als stressreducerend ervaren: verandering van werkomgeving, buitenshuis werken en flexibiliteit van de werkplek. Dit komt ook terug in de verschillen tussen Nederlandse en Belgische werknemers. In België is men gewend om dagelijks naar kantoor te reizen, met veel fileleed tot gevolg. In ons land wordt echter veel vaker van flexibele werkplekken gebruik gemaakt, wat het verschil in de ervaren stress deels kan verklaren.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie