Nederlandse miljonairs: gelukkig en gezond?

Nederlandse miljonairs: gelukkig en gezond?

Redactie Baaz
Het CBS heeft onderzoek naar de welvaart en het welzijn van miljonairs gedaan, uitgevoerd op verzoek van Van Lanschot. Hieruit is gebleken dat Nederland op 1 januari 2017 115 duizend miljonairshuishoudens telde. Gemiddeld hebben zij een vermogen van ruim 3 miljoen euro, 55 keer zo hoog als het standaard vermogen in Nederland. 

In Nederland val je onder de miljonairshuishoudens als je een vermogen van 1 miljoen euro of meer hebt, waarbij de waarde van de eigen woning en de eventuele hypotheekschuld niet is meegeteld. Nederland telt redelijk veel miljonairs, namelijk 115 duizend. Bijna 80 procent van de miljonairs in Nederland is ondernemer. De miljonairs die in de specialistische, zakelijke dienstverlening zitten, hebben gemiddeld het hoogste jaarinkomen van zo’n 149 duizend euro, gevolgd door miljonairs in de financiële dienstverlening en nijverheid. Miljonairs in de agrarische sector staan met 90 duizend euro op een derde plek.

Eigen onderneming 

De eigen onderneming de voor bijna de helft van de miljonairs dus de voornaamste bron van inkomsten. Voor een kwart is dat het pensioen, voor 15 procent het loon als werknemer en voor 13 procent inkomen uit vermogen, zoals rente, dividend en opbrengsten uit onroerend goed. 

LEES OOK: 5 gezonde gewoontes waar succesvolle entrepreneurs bij zweren

Gelukkig en gezond

Veel miljonairs vinden zichzelf gelukkig en ervaren hun gezondheid als goed. Als het gaat om de gezondheid, is zo’n 85 procent van de volwassen miljonairs gezond, tegenover 77 procent van de niet-miljonairs. Bij ouderen is hier een groter verschil in te zien. 81 procent van de miljonairs van 50 jaar of ouder is naar eigen zeggen gezond, terwijl dit bij de niet-miljonairs 67 procent is.

Qua geluk geeft 94 procent zichzelf een 7 of hoger, 1 procent van de miljonairs geeft zijn leven een een 4 of minder en zegt ongelukkig te zijn. Van de niet-miljonairs is 88 procent gelukkig en geeft ruim 2 procent aan dat ze ongelukkig zijn. Het grootste verschil is vooral dat miljonairs zich minder zorgen maken over hun financiële situatie en toekomst.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie