Nederlands platform Plek gaat strijd aan met Microsoft, Slack en WhatsApp

Jordi Smit
De Nederlandse start-up Plek, aanbieder van het gelijknamige communicatie- en communityplatform, lanceert vandaag een veilige en gebruiksvriendelijke tool voor teamcommunicatie en -samenwerking: Plek.team. Daarmee neemt het platform het op tegen techgiganten Microsoft Teams, Slack en WhatsApp.

Platform speelt in op twijfels

Het platform probeert in te spelen op de twijfels rondom WhatsApp, Slack en Microsoft Teams. Plek.team is een self-service cloudoplossing met versleutelde chat, wordt veilig gehost in Nederland en valt buiten de Amerikaanse anti-terrorisme Patriot-Act. Omdat teams zelf decentraal kunnen starten, neemt het platform de noodzaak om WhatsApp te gebruiken weg. De start-up kan ook organisatiebreed opgeschaald worden tot een compleet sociaal intranet.

LEES OOK: Chatdienst Slack na laatste investeringsronde 7,1 miljard euro waard

Opzet platform

Net als Slack kan het platform Plek.team snel opgezet worden zodat elk team direct 'live' kan. Daarnaast claimt Plek.team zo slim te zijn als Microsoft Teams en zo gebruiksvriendelijk als WhatsApp. Test dit zelf en maak nu je team aan. De eerste maand is gratis.

afbeelding van Jordi Smit
Door: Jordi Smit

Jordi Smit | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jordi