Nederlanders tevreden over inkomen en gezondheidszorg

Nederlanders tevreden over inkomen en gezondheidszorg

Redactie Baaz

Nederlanders zijn zeer optimistisch over hun financiële situatie en de gezondheidszorg. Dat blijkt uit resultaten van het Eurobarometer-onderzoek.

Vergeleken met andere Europese landen behoren Nederlandse burgers tot een van de meest optimistische volken als het over inkomen gaat. Zo blijkt uit het onderzoek dat zij ervan uitgaan dat hun inkomen het aankomende jaar zal stijgen. Het optimisme van Nederlanders is, met een score van +4,2 punten, goed voor een vierde plaats. Daarboven staat Zweden met +5 punten, Denemarken met +4,7 punten en Luxemburg met +4,6 punten. Hongarije, Bulgarije, Roemenië en Griekenland scoren het laagst.

Als het aankomt op de gezondheidszorg in eigen land, zijn Nederlanders zeer tevreden. Met +5.3 punten delen zij de derde plek met de Luxemburgers. Op de eerste plaats staat België, gevolgd door Oostenrijk. De Roemenen, Grieken, Bulgaren, Letten en Polen zijn het minst tevreden over hun zorgstelsel in eigen land.

Er is een stijgende lijn te zien, want de Europeanen zijn positiever dan vorig jaar. Wel merken zij dat het dagelijkse leven tegenwoordig duurder is. Het onderzoek over het sociale klimaat in de Europese Unie werd in juni afgenomen.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie