Nederlanders lopen nog niet warm voor elektrische auto

Nederlanders lopen nog niet warm voor elektrische auto

Redactie Baaz
De elektrische auto kan nog altijd niet rekenen op een hoop fans. Alhoewel de auto in staat is steeds verder te rijden en het aantal laadpunten met de maand stijgen, is er nog altijd weinig interesse. Dat meldt de ANWB.

Vier op tien geïnteresseerd in elektrische auto

De ANWB deed, net als elk jaar, onderzoek naar de opkomst van elektrische auto's. UIt het onderzoek blijkt onder meer dat vier op de tien Nederlanders geïnteresseerd is in elektrische auto's. Ongeveer een kwart heeft er geen behoefte aan en een grote groep (40 procent) staat hier neutraal in.

Niet het benodigde budget

Hoewel 37 procent interesse heeft in de nieuwe vorm van rijden, suiten mensen op een groot nadeel: budget. Elektrische auto's zijn simpelweg vaak te duur. De prijs van minimaal € 20.000,- vinden ze vaak te hoog. Het onderzoek toont aan dat de consument bereid is om maximaal de helft van dit bedrag uit te geven.

Reden geen elektrische auto te kopen

De organisatie meldt dat de hoge aanschafprijs en de beperkte actieradius de hoofdredenen zijn om geen elektrische auto aan te schaffen. Het gemiddelde rijbereik van een elektrische auto met een aanschafprijs van € 50.000,- is gestegen van 221 kilometer in 2017 naar 264 kilometer en het aantal laadpunten is bijna verdubbeld: van 19.041 naar 36.000 exemplaren.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie