Nederland op tweede plaats als meest gewilde bestemming voor werkvisum-aanvragen

Nederland op tweede plaats als meest gewilde bestemming voor werkvisum-aanvragen

Redactie Baaz

In 2023 was Nederland de op één na meest gewilde bestemming voor visumaanvragen, na de Verenigde Arabische Emiraten. Dit benadrukt de wereldwijde aantrekkingskracht van Nederland als hub voor internationaal talent. Amsterdam staat daarbij op de vijfde plaats als meest populaire stad in Europa. Deze bevindingen komen uit het Global Hiring Report van alles-in-één HR- en Payroll platform Deel. Bovenaan de lijst van landen die interesse tonen in het aantrekken van Nederlandse professionals, staan de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Australië, Zweden en Duitsland.

Nederlandse bedrijven zoeken zelf liever binnen de grens

Aan de andere kant geven Nederlandse bedrijven zelf de voorkeur aan binnenlands talent, met professionals uit de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Spanje, India en Frankrijk als opvolgers. De meest gevraagde functies binnen Nederlandse bedrijven zijn software engineer, softwareontwikkelaar, data-analist, klantenservicemedewerker en business development manager.

Vooral Nederlandse IT’ers in trek

De meest prominente sectoren voor Nederlandse werknemers in het buitenland zijn onder andere computer software, IT & services, financiële dienstverlening, computerspellen en softwareontwikkeling. Functies zoals software engineer, softwareontwikkelaar, account executive, data-analist en productontwerper blijken binnen deze sectoren het meest in trek.

Dennis Valkema, Managing Director Benelux bij Deel: "Dat Nederland op nummer twee staat als meest gewilde bestemming voor werkvisums bevestigt niet alleen de wereldwijde erkenning van de expertise van Nederlandse organisaties, maar onderstreept ook het belang van grensoverschrijdende samenwerking. Onze missie is om bij te dragen aan de groei van talent overal ter wereld, en het is mooi om te zien dat zoveel internationale werknemers in Nederland willen werken. Tegelijkertijd is het een gemiste kans dat Nederlandse bedrijven nog steeds voornamelijk lokaal naar medewerkers zoeken. Nederland blijft een magneet voor talent, en we streven ernaar om internationale verbindingen voor deze professionals te faciliteren.”

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie