Nationaal Hitteplan 2018: overleef de hitte met deze drie apps

Nationaal Hitteplan 2018: overleef de hitte met deze drie apps

Redactie Baaz

Voor heel Nederland geldt vanaf vandaag het Nationaal Hitteplan. Met de volgende apps kom je gezond de dag door.

Met deze apps:

  1. word je minder brak wakker na een zwoele nacht
  2. verbrand je minder snel
  3. drink je genoeg (water)

Sleep Cycle Alarm Clock

Hij bestaat al een tijdje, maar is ongevenaard cool. Met deze wonderbaarlijke app kun je zien hoe vast je slaapt. Via de microfoon of bewegingssensor maakt de app je de volgende ochtend wakker op het moment dat je al een beetje begint te ontwaken.

Bovendien staat de app in verbinding met de het gezondheidsgedeelte van je iPhone, waardoor je beschikt over waardevolle stats. Deze wonderboy is er voor iPhone en Android. Met de betaalde versie kun je jezelf in slaap sussen met white noise.

UV Index Widget - Worldwide

Zeker voor wie gemakkelijk verbrandt is deze app een uitkomst. Hoewel je de UV-factor ook via de standaardweer-apps kunt vinden, is deze app toch een aanrader. Hij is lekker overzichtelijk, juist omdat de maker zich alleen maar focust op de UV-waarde. Met heldere kleuren en grote cijfers zie je bliksemshel hoe gevaarlijk het is voor je huid. De app werkt met GPS en is te downloaden in de app store.

WaterMinder

De naam van de app vertaalt grappig naar het Nederlands, maar daardoor is die niet minder goed. Integendeel, met behulp van een handige widgetfunctie helpen de makers je op tijd aan de drank - voornamelijk water in dit geval. Ja, het mogen ook andere vloeibare substanties zijn. Zo kun je aangeven of je aan het theeleuten bent, of dat je je tegoed dat aan alcholische versnaperingen. Met iedere slok vult zich een figuurtje op het hoofdscherm met water. Steeds een beetje verder, net zolang totdat het doel bereikt is. Trompetgeschal en een award is dan je deel. Het doel is afhankelijk van je lengte, gewicht en geslacht. De app geeft net als Sleep Cylcle mooi statistieken, die je kunt gebruiken om gezonder te leven, of in ieder geval bewuster.

De app is er voor iPhone en Android.

Het Nationaal Hitteplan is vanochtend trouwens voor heel het land ingegaan.

Lees ook: Zon, zomervakantie, zo houd je de laptop cool in de zomerdroogte

 

 

 

 

 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie