Motiveer jezelf: 4 stappen voor thuiswerkers

Motiveer jezelf: 4 stappen voor thuiswerkers

Redactie Baaz

Je bepaalt zelf de dagindeling, kan jezelf kleden zoals je wilt en bespaart familie en vrienden een besmetting van het coronavirus: thuiswerken kent tal van voordelen. Toch zijn we groepsdieren. En in je uppie kan motivatie moeilijk te vinden zijn.

Creëer een werkplek

Net zoals je kookt in de keuken en slaapt in de slaapkamer heb je een plaats nodig waar je kunt werken. Een taak doen in een kamer waarvoor deze niet bedoeld is werkt simpelweg niet. Een goed bureau en een goede, comfortabele stoel zullen jouw productiviteit een boost geven.

Stel een schema op

Het klinkt misschien fijn dat je geen wekker hoeft te zetten, maar het werk doet zichzelf niet. Zorg dat je jezelf druk oplegt met behulp van een werkschema. Doe dit met het instellen van deadlines en prioriteitenlijsten. En ja, zet ook die wekker.

Neem pauzes

Misschien ben jij wel iemand die bovengemiddeld veel werkt zodat je veel bereikt op een dag. Hier komen echter grote risico’s bij kijken zoals een burn-out en fouten maken. Zo nu en dan een pauze kan echt geen kwaad. Neem deze dus ook op in je schema.

Haal de juiste benodigdheden in huis

Veel beroepen zijn specifiek van aard en hiervoor dien je dus ook de noodzakelijke spullen in huis te hebben. Een kapper is bijvoorbeeld tot niets in staat zonder een schaar. Als je wilt functioneren dien je de juiste spullen in huis te hebben. Denk aan de basics zoals een computer en een smartphone bijvoorbeeld, maar ook specifiekere items die je wellicht nodig hebt. 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie