Monsterboard meldt vacaturestijging in belangrijke sectoren

Monsterboard meldt vacaturestijging in belangrijke sectoren

Redactie Baaz
Positief economie-nieuws afkomstig van Monsterboard.nl: het aantal vacatures in drie belangrijke sectoren steeg de afgelopen kwartaal fors. De sectoren zin productie/fabricage (+35 procent), klantenservice (28 procent) en tranport/logistiek (17 procent). Volgens de carrièresite zijn deze sectoren een belangrijke indicator voor een aantrekkende economie.

'De stijging van dit type vacatures toont aan dat de productie herstelt en de uitvoer van goederen naar sterkere economieën zoals Duitsland en China aantrekt', aldus Gian Zandonà, managing director Monsterboard.nl. Toch ontkent hij niet dat dat de economie nog in zwaar weer zit.

Toch waren er nog meer positieve ontwikkelingen te melden. Zo steeg dit jaar het totale vacatureaanbod op de site in 2013 met 2,6 procent. Het aantal nieuwe vacatures steeg met 12,6 procent ten opzichte van het jaar daarvoor. De IT-sectoren kende de afgelopen drie maanden 2,6 procent meer vacatures. IT-projectmanagers waren relatief gewild: zij werden 48 procent meer gevraagd. Ook software- en webontwikkelaars zijn gewilde professionals, zij werden afgelopen kwartaal 41 procent meer gevraagd.

Overige groeisectoren waren de administratie (+7 procent), marketing (+6 procent) en management (+3 procent).

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie