Moederbedrijf Thomas Cook failliet

Sterre Hartjes
Duizenden reizen die via Thomas Cook, beter bekend als Neckermann, zijn geboekt, worden geannuleerd. Deze annuleringen komen door het faillissement van het Engelse bedrijf Thomas Cook.

Thomas Cook, moederbedrijf van Neckermann

'Er is de afgelopen 24 uur gekeken naar de mogelijkheden om de bij Thomas Cook Nederland (Thomas Cook/Neckermann Reizen) geboekte reizen uit te blijven voeren. Ondanks alle inspanningen is dit helaas niet gelukt', laat de touroperator weten in het persbericht. Thomas Cook laat weten dat zij niet zeker zijn of de reizigers in hun geboekte accommodaties kunnen.

LEES OOK: Nederlandse gedeelte Karen Millen failliet

Faillissement is nog niet vast voor Nederland

Het bedrijf heeft niet de benodigde financiële middelen weten te bemachtigen om het faillissement te voorkomen. Hierdoor is de Britse touroperator per direct gestopt met activiteiten. De woordvoerder van het Nederlandse deel van het bedrijf bevestigt aan nu.nl dat het faillissement nog niet officieel is aangevraagd. Stichting Garantiefonds Reizen heeft meerde meldingen binnen gekregen. Reizigers die een vakantie op de planning hebben staan, worden beschermd door deze stichting.