MobilePages: zelf websites aanpassen voor mobiel gebruik

Redactie Baaz
Steeds meer mensen internetten met hun mobiele telefoon, maar veel websites zijn hier niet op berekend. STRATO heeft daar MobilePages voor bedacht.

Met de website-bouwer MobilePages kunnen ondernemers volgens STRATO snel en eenvoudig een speciale versie van hun website creren, die geschikt is voor mobiele apparatuur. De site zou dan uitstekend zichtbaar moeten zijn op het scherm van smartphones en pda's en bovendien goed navigeerbaar. MobilePages houdt de omvang van een site klein, zodat mobiele gebruikers een pagina snel en voordelig kunnen bekijken.

SaaS
MobilePages is een Software-as-a-Service-oplossing (SaaS), een voordeel voor beheerders.Dit betekent dat ondernemers geen software hoeven te installeren en hun website voor mobiele apparaten vanaf elke pc kunnen beheren. De website-bouwer is een soort bouwdoos met ruim twintig ontwerpen. Ook wat betreft links, tekst, afbeeldingen, structuur en vormgeving is er veel variatie. Een flink pluspunt is dat een ondernemer de website voor mobiele apparaten onder een top-level-domein naar keuze (bijvoorbeeld .mobi, .nl, .com) of onder een subdomein online publiceren.

Tot 29 februari 2008 wordt bij elk nieuw hostingpakket een gratis .mobi-domein geleverd. Huidige STRATO-klanten kunnen MobilePages gratis activeren. Meer informatie is te vinden op: //strato.nl/webhosting/packages/mobilepages.html.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie