Mobiel werken, juist voor kleinere organisaties!
Mobiele werken: een gemiste kans voor het mkb

Mobiel werken, juist voor kleinere organisaties!

Redactie Baaz

Grotere organisaties maken op dit moment hun workforce mobiel. Veel kleinere organisaties zien de voordelen maar gaan niet voor mobiel werken. Een gemiste kans voor het mkb.

Het is een bekend gegeven: het mkb is de motor van de economie. Groei in die sector kan worden gestimuleerd door investeringen, maar ook door een efficiency-slag. Immers, hoe efficiënter de medewerkers kunnen werken, hoe productiever ze zijn. Daarmee kunnen ze een voorsprong opbouwen op de concurrentie - zelfs op grotere organisaties. Een van de manieren om die efficiencyslag te kunnen maken, is het invoeren van mobiel werken. Zodat werknemers altijd en overal toegang hebben tot bedrijfsinformatie. Het mkb kijkt daarbij met een schuin oog naar de grotere organisaties, die investeren in mobility-platforms en mobiele business intelligence (BI).

Dit soort investeringen zijn voor het mkb moeilijk haalbaar; bovendien willen kleinere bedrijven meestal helemaal niet investeren in IT-apparatuur en ingewikkelde systemen. Zeker als ze niet beschikken over eigen IT-medewerkers. De problematiek rond beheer en security van een platform voor mobiel werken zou immers het efficiency-voordeel gemakkelijk teniet kunnen doen. Mobiel werken is alleen iets voor grote ondernemingen, is dan ook vaak de conclusie.

Technische materie

Natuurlijk is de technologie die achter mobiel werken schuilgaat ingewikkeld. Het systeem moet probleemloos kunnen omgaan met smartphones, tablets en laptops van verschillende fabrikanten, en zorgen voor veilige verbindingen en veilig dataverkeer. Daarnaast moeten al die mobiele apparaten toegang geven tot bedrijfsinformatie, zoals omzetcijfers, klantgegevens, voorraad, offertes en noem maar op. Voor sommige gebruikers alleen om in te zien, andere kunnen ook gegevens invoeren of muteren. En dat alles met de hoogst mogelijk haalbare veiligheid en een sluitend systeem van inloggegevens en de daarbij behorende individuele gebruikersrechten. Dat is allemaal behoorlijk technisch. Deze Business Intelligence op mobiele apparaten is een lastige klus die normaal gesproken door ervaren IT-professionals moet worden geklaard. Het is dus volkomen begrijpelijk dat kleinere organisaties zich niet willen inlaten met deze complexe technische materie.

Het kan wel

Maar wat nu als er nieuwe technologie in de cloud beschikbaar is die al de genoemde functionaliteit biedt? Want dat betekent géén investeringen in hard- en software, en géén apparatuur op locatie. Kortom: géén zorgen over de techniek, maar wel alle voordelen van mobiel werken. De organisatie kan zelf aangeven welke gegevens op welke manier op de mobiele apparaten te zien is en wie welke rechten heeft. De gebruiker kan zijn eigen look & feel aan de informatie geven en verschillende gegevens met elkaar combineren en vergelijken. Veilig mobiel werken vanuit de cloud met beproefde technologie opent de deur naar meer efficiency en productiviteit voor elke organisatie, groot of klein. 

Er is dus eigenlijk geen enkele reden meer voor kleinere organisaties om mobiel werken in de ban te doen en in plaats daarvan te gaan profiteren van alle voordelen. Veilig mobiel werken helpt het mkb verder te groeien. Het kán!

 

 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie