Mkb'ers krijgen eigen beurs
'Het mkb is naarstig op zoek naar een alternatieve financieringsplek'

Mkb'ers krijgen eigen beurs

Redactie Baaz
Nu de bank het als voornaamste geldschieter veelal laat afweten, moeten mkb'ers op zoek naar een nieuwe financieringsplek. De nieuwe mkb-beurs van Euronext moet uitkomst bieden.

Het was al langer bekend dat Euronext bouwde aan een beurs speciaal voor het midden- en kleinbedrijf. Eind juni dit jaar moet die beurs er dan echt komen. Met lagere noterings- en transferkosten moet de financieringsplek voor kleinere ondernemers toegankelijk worden.

VNO-NCW is blij met de introductie van de mkb-beurs. 'Het mkb is naarstig op zoek naar een alternatieve financieringsplek. Banken staan lenen niet zo makkelijk meer geld uit aan kleinere bedrijven', reageert de ondernemingsorganisatie in het blad Forum.

Verschil

De Alternex-beurs die in Nederland weinig voet aan de grond kreeg en ook kleinere beursfondsen zullen worden opgenomen in de nieuwe beurs. 'Het verschil met de huidige Alternextbeurs is dat de nieuwe mkb-beurs veel lagere kosten en eisen zal hebben. Alternext was gericht op relatief grote fondsen. Meer gericht op aandelen dan op obligaties. De hele kosten- en toetsingsstructuur was erop afgestemd. Die beurs was voor een gemiddeld mkb-bedrijf gewoon te duur', aldus Peter Nederlof, directeur effectenkantoor Keijser Capital die deelnam in de Euronext-commissie ter voorbereiding van de nieuwe mkb-beurs.

De beurs wordt eind juni dit jaar gelanceerd. Het is de bedoeling dat hij behalve in Amsterdam ook in Parijs, Brussel en Lissabon geopend wordt.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie