Mkb’er heeft veel aandacht voor ziekteverzuim

Mkb’er heeft veel aandacht voor ziekteverzuim

Redactie Baaz
Meer dan de helft van alle Nederlandse Mkb’ers heeft dit jaar veel aandacht voor het reduceren van ziekteverzuim. 53 procent ziet dit als het belangrijkste focuspunt als het gaat om het hanteren van een vitaliteitsbeleid, zo blijkt uit de jaarlijkse cijfers van de MKB Marktmonitor, gepubliceerd door Unique.

Niet alleen ziekteverzuim heeft de aandacht van de mkb'er, maar ook sport en beweging (42 procent) en een goede balans tussen werk en privé (32 procent) zijn belangrijke focuspunten voor de ondernemer. Als we inzoomen op de verschillende sectoren, voert de handel het minst vaak een vitaliteitsbeleid uit. Slechts twintig procent geeft aan een dergelijk beleid te hanteren, terwijl in de zorg daarentegen het vaakst gelet wordt op het welzijn van medewerkers (41 procent).

Vertaling van beleid naar arbeidsvoorwaarden

Volgens Raymond Puts, algemeen directeur van Unique, is het belangrijk om te investeren in gezonde, betrokken en flexibele medewerkers. 'Op deze manier blijven medewerkers zo lang mogelijk trouw aan hun werkgever. Een bedrijf groeit alleen als medewerkers ook groeien. Het hanteren van een vitaliteitsbeleid biedt een ondernemer handvatten voor een zo gelukkig mogelijke medewerker.' Toch komen arbeidsvoorwaarden op het gebied van vitaliteit nauwelijks voor (10 procent). Zo ontbreekt sporten via het werk bij 79 procent van de ondernemers en fruit bij 72 procent. Een pensioenregeling (90 procent) en reiskostenvergoeding (79 procent) zijn de meest aangeboden arbeidsvoorwaarden.

Marktmonitor

De MKB Marktmonitor 2015 voerde Unique uit in samenwerking met Motivaction onder 2.142 mkb’ers. Zij zijn ondervraagd over thema’s als bedrijfseconomische en personele ontwikkelingen en duurzame inzetbaarheid. Het rapport is hier gratis aan te vragen.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie