Minder afhankelijk dankzij online rechtshulp
Maakt je minder afhankelijk van de advocatuur.

Minder afhankelijk dankzij online rechtshulp

Redactie Baaz

Dankzij de bezuinigingen op de gefinancierde rechtshulp en de hoge prijzen van advocaten hebben steeds minder particulieren en zzp'ers de mogelijkheid om goede rechtshulp te krijgen. Innovatieve juridische websites lijken de oplossing te bieden.

Wensen van de klant

Econoom en oud-advocaat Antonie Kerstholt vindt al jaren dat de advocatuur zich meer bezig moet houden met de wensen van hun klanten. Die willen graag betaalbare juridische producten tegen vaste prijzen. Bovendien zijn onlinecontactmogelijkheden, via bijvoorbeeld chat, ook erg handig.

Kerstholt verwacht dat het nog lang gaat duren voordat de advocatuur haar koers zal veranderen naar meer goedkopere en digitale vormen van juridische dienstverlening. Dit heeft namelijk gevolgen voor het inkomen van advocaten.

Juridische websites

Voor particulieren is er al een oplossing gevonden: er zijn verschillende juridische websites die deze diensten aanbieden. Kerstholt lanceerde onlangs de website JuridischeBrieven.nl, waar je kant-en-klare brieven kunt bestellen voor een vaste prijs. Je hoeft alleen aan te geven wat je met de brief wil bereiken. 'Zo eenvoudig en betaalbaar kan onlinerechtshulp tegenwoordig zijn', aldus Kerstholt.

Volgens Kerstholt moet de advocatuur wel meegaan in deze ontwikkelingen. Hij denkt dat er een gevecht komt om klanten en een prijzenslag de komende jaren bepaalt hoe de juridische dienstverlening eruit ziet.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie