Minder administratieve rompslomp met een tankkaart

Minder administratieve rompslomp met een tankkaart

Redactie Baaz

Heb je een eigen onderneming waarbij je werknemers gebruik maken van een bedrijfsauto? En ben je de administratieve rompslomp helemaal zat? Laat je werknemers dan gebruik maken van een tankkaart als betaalmiddel. Dit is handig voor je werknemers omdat ze geen bonnetjes meer hoeven te bewaren en het scheelt jou veel administratie omdat je de bonnetjes niet meer hoeft in te voeren. Met het gebruik van een tankkaart kan je namelijk precies zien wie in welke auto heeft gereden, welke kosten er zijn gemaakt en waar er is getankt. Bovendien kunnen je werknemers bij elk tankstation tanken zonder dat ze extra kilometers hoeven te rijden om bij een goedkoop tankstation te komen. Dit scheelt op den duur kosten, maar bespaart je ook veel tijd.

De voordelen van tanken met een tankkaart

Met een tankkaart kunnen je medewerkers overal tanken zonder dat ze het bedrag hoeven voor te schieten. Hierdoor kunnen ze onderweg tanken zonder dat ze extra kilometers moeten rijden om bij het goedkoopste tankstation uit te komen. Dit scheelt tijd en uiteindelijk ook geld. Doordat de tankpas alle gegevens registreer, zoals de naam van de medewerker, het aantal liters benzine en de gemaakte kosten, hoeft de medewerker achteraf geen declaraties in te vullen of bonnetjes te bewaren. Bovendien worden de fiscale voordelen van de zakelijke kilometers direct afgetrokken, waardoor je daar ook geen omkijken meer naar hebt. De tankpas is ook geschikt voor elektrische auto's, waarbij de werknemer toegang heeft tot alle laadpalen in Europa. Ideaal dus wanneer er een buitenlandse reis gemaakt moet worden. En is de auto toe aan een wasbeurt? Ook dat betalen je werknemers eenvoudig via de tankkaart. De auto wassen kan bij vrijwel iedere carwash zonder dat er sprake is van een contract of abonnement.

Vereenvoudig je administratie met een tankkaart

Doordat de tankkaart alle gegevens automatisch opslaat hoef je je niet meer druk te maken over het invoeren van bonnetjes. De tankpas geeft je een handig overzicht die je direct kan gebruiken en kan indienen bij de belastingdienst. Bovendien kan je de gegevens ook real-time inzien wanneer je tijdens de maand benieuwd bent naar de status. Krijg met de tankkaart dus grip op je geld maar bespaar vooral veel tijd op je administratie. Met de tankkaart maak je het zowel voor jezelf als voor je werknemers een stuk eenvoudiger. Bovendien rijden je auto's altijd schoon rond aangezien je werknemers de carwash kunnen betalen met de tankkaart. Ook hierbij heb je dus niet te maken met de verwerking van bonnetjes.

Ben je dus helemaal klaar met de administratieve rompslomp als het gaat om tankbonnetjes? Laat je werknemers dan gebruik maken van een tankkaart. Met een tankkaart betalen ze eenvoudig voor elke tankbeurt of wasbeurt, zonder dat ze de kosten hoeven te declareren. Het tanken kan bij ieder tankstation, dus omrijden om de goedkoopste liters te tanken hoeft niet meer. Ideaal dus voor jou als werkgever maar ook voor je werknemers. Geniet van de vele voordelen en bespaar tijd en geld met de veelzijdige tankkaart.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie