Mind Settlers: crowdsourced platform voor business agility

Mind Settlers: crowdsourced platform voor business agility

Redactie Baaz

De gedragsverandering naar Agile is voor elke organisatie anders. Er zijn duizenden goede ideeën en best practices voor Agile transformaties, maar de kans is klein dat je de beste manier voor jouw organisatie of team vindt in vooraf ontwikkelde workshops, boeken en PowerPoints.

Dat zegt Jurgen Appelo, thought leader en auteur van Management 3.0. Tegenwoordig zijn er crowdsourced platforms voor van alles, van recepten tot blogs en podcasts tot muziek. Waarom is er geen platform voor Agile practices?

Om de gewenste organisatieverandering te realiseren en de transformatie persoonlijk te maken ontwikkelde zijn team de app Mind Settlers: een crowdsourced platform voor business agility. Na een succesvolle alpha-versie, hebben de Agile transformation agent Wemanity en Jurgen Appelo de handen ineengeslagen om Agile transformaties toegankelijker en succesvoller te maken, door de app verder te implementeren en uit te zetten in hun netwerk.

Peer-to-peer guides

Mind Settlers is een platform met peer-to-peer guides waarmee teams beter, sneller en gemakkelijker kunnen samenwerken. Op de vraag: hoe kunnen we een retro doen met een team van vijf, bij een bank, in 30 minuten? geeft de app contextuele suggesties van Agile coaches, met ratings, reviews en likes. Machine learning, crowdsourcing data en best practices maken het mogelijk om Agile gewoontes te ontwikkelen en progressie van de verandering te meten.

Het platform is te vergelijken met een navigatie-app waar stap voor stap wordt gewerkt naar een succesvolle transformatie. 'Je kunt het zien als de Netflix van work guides of de Spotify van business processen', licht Jurgen toe.

Agile coaches

Door de app te gebruiken kunnen Agile coaches en teams bewezen manieren voor verandering afkomstig van andere Agile professionals ontdekken en verzamelen. Zij krijgen ook proactieve suggesties, tools en tips, een cruciaal onderdeel dat voorheen miste.

'Door onderling kennis te delen, en een persoonlijke aanpak te realiseren, zal de gewenste transformatie efficiënter, makkelijker en sneller verlopen. Zo ontstaat er een altijd bereikbare globale marktplaats voor business processen, welke de potentie heeft verder dan Agile te groeien', aldus Jurgen. Met smartphones en tablets als voornaamste informatiebron, koos hij ervoor zijn idee logischerwijs uit te werken in een app.

Een half jaar geleden startte Appelo met de alpha-versie van Mind Settlers. Inmiddels gebruiken medewerkers van organisaties zoals Eventbrite, Bynder en BNP Paribas Fortis de app en staan vele bedrijven op de wachtlijst. Samen met Wemanity worden stappen gemaakt om de app te verbeteren en Agile coaches en trainers optimaal te ondersteunen met succesvolle transformaties als resultaat.

Zelfsturende organisaties

'Met de grootste Agile coach community van Europa heeft Wemanity een batterij aan kennis dat de app naar the next level brengt', geeft Jurgen aan. Wemanity denkt middels de samenwerking de Agile mindset verder te verspreiden met zelfsturende organisaties als resultaat. '

'Als alle Agile coaches over de hele wereld hun kennis, tips en games gaan delen, dan krijgt Agile een enorme boost. Dat wij kunnen leren van een best practice van een Agile coach in Bulgarije is te gek!', aldus Arie van Bennekum co-auteur van het Agile Manifesto en thought leader van Wemanity.

Gebundelde krachten

'Het was een mooi moment toen Jurgen mij benaderde. Coaches die aan transformaties werken met bijvoorbeeld IATM, delen nu hun kennis in de basis dataset. Deze dataset blijft continue groeien en up to date, doordat coaches het aanvullen tijdens hun dagelijkse job. Dit delen van informatie en expertise zorgt ervoor dat Agile coaches zich continue blijven ontwikkelen en leren.'

De komende maanden zullen de gebundelde krachten helpen de app verder te ontwikkelen, kennis binnen het platform uit te breiden en te optimaliseren.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie