Millennial en het kantoor: het blijft ingewikkeld

Millennial en het kantoor: het blijft ingewikkeld

Redactie Baaz
De millennial wordt vaak ‘digital native’ genoemd. Het gebeurt dan ook dikwijls dat hij botst met traditionele werkplekken.

Volgens onderzoek van Polycom onder meer dan 25.000 respondenten wereldwijd, hebben veel bedrijven moeite met de flexibele en connected manier van werken van jonge werknemers. Hierdoor voelt 66 procent van de millennials zich bezwaard en maken zij zich zorgen dat collega’s denken dat zij niet hard genoeg werken als zij niet op kantoor werken.

Het wordt steeds normaler om een bepaalde flexibiliteit te eisen en overal te willen werken. Dit komt omdat steeds meer jonge mensen zich afvragen of een traditionele manieren van werken wel bij hen past. 

Millennial werkt vaak flexibel

Flexibel werken is al populair: 70 procent van de millennials doet dit vaak of soms, tegenover slechts 15 procent die dit nooit doet. Intussen is het kantoor niet meer per se dé plek waar je je werk doet, aangezien 67 procent van de millennials er voor kiest om buiten het kantoor te werken wanneer zij even productief willen zijn.

Voor de generatie die goed uit de voeten kan met Skype, FaceTime of Snapchat is video conferencing niets geks. Het is daarom niet verrassend dat het onderzoek aantoont dat 83 procent van de millennials elke week via video samenwerkt.

Millennials bewandelen steeds vaker een ander pad dan hun ouders, die ze vaak overwerkt hebben zien raken. Het onderzoek bevestigt dit, met 72 procent van de respondenten die graag vanaf allerlei plekken werkt om zo meer controle hebben over hun werk-privé-balans. 

Deze balans staat onder druk, omdat ook millennials aan kinderen beginnen (45 procent heeft al kinderen). Daardoor is tijd voor jezelf vrij maken nóg belangrijker. Millennials zijn ook vaker bereid om vanaf meerdere plekken te werken om tijd vrij te kunnen maken om creatief te kunnen zijn, te kunnen sporten of andere hobby’s te kunnen bedrijven.

Betere richtlijnen HR

Wat kunnen bedrijven doen om de jongere teamleden te ondersteunen? 'Transparant zijn over regels en verwachtingen is heel belangrijk,' aldus Billie Hartless, Chief HR Officer van Polycom. '57 procent van de millennials wil dat HR hen heldere richtlijnen geeft over het beleid rondom flexibel werken. Veel onder hen wil ook dat hetzelfde beleid geldt voor iedereen binnen het bedrijf. Op deze manier heeft iedereen voordeel van flexibel werken.' 

Bovenal is easy-to-use-technologie om in contact te blijven met collega’s het belangrijkste om millennials flexibel te laten werken. Het onderzoek toont aan dat 61 procent wenst dat hun werkgever hen uitrust met de juiste technologieën
 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie