Miljoenen euro’s groeifinanciering voor Rotterdamse Helloprint

Miljoenen euro’s groeifinanciering voor Rotterdamse Helloprint

Redactie Baaz
Het snelgroeiende Rotterdamse printplatform Helloprint heeft miljoenen aan financiering opgehaald bij haar bestaande investeerders.

De pas vier jaar oude onderneming groeit als kool en continueert de samenwerking met Duitse investeerders Project A en Bregal Unternehmerkapital.

De nieuwe financiering zal gebruikt worden om verdere groei in continentaal Europa en het Verenigd Koninkrijk verder vorm te geven en het platform te versterken aan zowel de vraag- als aanbodzijde. Daarnaast zal het groeiend aantal print producenten wat aangesloten is op het platform verder stijgen. 

Sterke groei in Europese printmarkt

Het Helloprint platform is inmiddels live in zeven landen. 'Onze groei ontwikkelt volgens plan', aldus Hans Scheffer, CEO en Founder van Helloprint. 'We verwachten dit jaar de grens van 50 miljoen euro omzet te doorbreken, een toename van ongeveer 50 procent vergeleken met het jaar hiervoor. Ons business model heeft zich de afgelopen jaren bewezen en we zien grote kansen voor verdere groei in de snel groeiende online-printmarkt.'

Waar de traditionele commerciële printmarkt te maken heeft met een stabiele groei, is een sterke  toename in het aandeel online waar te nemen. 'De printmarkt is in Europa een enorme industrie met een waarde van ongeveer 160 miljard euro, maar nog steeds vindt het grootste gedeelte van de bestellingen op dit moment offline plaats. Die markt biedt grote kansen. In 2018 zal onze focus liggen op het uitbouwen van ons marktaandeel in de huidige landen, maar tegelijkertijd investeren we fors in de schaalbaarheid van ons platform met als doel aanwezigheid in heel Europa. De nieuwe investering van onze huidige aandeelhouders draagt hier aan bij en we zijn dan ook erg blij met continuering van de samenwerking en het commitment van onze aandeelhouders', aldus Hans.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie