Microsoft Office gratis op mobiele apparaten
Is nu gratis voor mobiele apparaten

Microsoft Office gratis op mobiele apparaten

Redactie Baaz

Microsoft Office wordt niet alleen op de computer veel gebruikt, maar ook op mobiele apparaten. Vanaf nu is er echter geen Office 365-abonnement meer nodig voor tablets en smartphones: het pakket wordt gratis voor mobiele devices. Ook komt volgend jaar de langverwachte Android-versie van Office.

Microsoft laat in een blogpost weten dat Office Mobile wordt aangepast zodat het Office 365-abonnement niet langer nodig is. Office voor Apple’s iPad verscheen begin dit jaar, maar je kon zonder een abonnement af te sluiten alleen bestanden openen en niet bewerken. Vanaf nu is de app gratis en er worden een aantal zaken aan de opzet gewijzigd. Ook de Office-versies van het aankomende Windows 10 worden geoptimaliseerd voor touchscreen-interfaces.

Office Mobile voor iPhone wordt vervangen door losse apps. Word, Excel en Powerpoint krijgen individuele uitgaves en een nieuwe interface en vormgeving zodat ze meer in lijn vallen met de iPad edities.

Android

Daarnaast verschijnt er eindelijk ook een versie van Office voor Android-tablets. Deze is pas volgend jaar helemaal klaar voor gebruik. De Office-app voor Android-smartphones krijgt niet alle aanpassingen van de iPhone-versie mee en Microsoft laat zich in de blogpost niet uit over de kans dat dit in de toekomst alsnog gebeurt.

Office op de PC blijft voorlopig nog wel betaald.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie