Microsoft lanceert nieuwe generatie zakelijke communicatiesoftware

Redactie Baaz
Op 9 november lanceert Microsoft het Unified Communications-platform. Deze nieuwe generatie zakelijke communicatiesoftware moet bijdragen aan een beter gestroomlijnde communicatie op de werkplek.

Klanten die nu al gebruik maken van de oplossingen van Microsoft melden aanzienlijke kostenbesparingen dankzij efficintere communicatie, van 25 tot 30 procent ten opzichte van niet-traditionele en niet-gentegreerde communicatiemiddelen zoals telefoon, e-mail en fax.

Aangekondigde onderdelen van het Unified Communications-platform zijn:

  • Microsoft Office Communications Server 2007: software die VoIP, video, instant messaging, conferencing en presentie-informatie biedt bekende toepassingen als Microsoft Office, maar ook toekomstige versies van Microsoft Dynamics ERP-producten en de nieuwe versie van Microsoft CRM die later dit jaar wordt verwacht.
  • Microsoft Office Communicator 2007: clintsoftware voor telefonie, instant messaging en videocommunicatie via de pc, mobiele telefoon en webbrowser.
  • Microsoft Office Live Meeting: de nieuwe versie van Microsofts videoconferentiedienst voor het houden van virtuele vergaderingen, het delen van documenten, live video en het opnemen van discussies.
  • Microsoft RoundTable: een videoconferentie-telefoon met een 360-graden camera die in staat is om een panoramisch videobeeld van de aanwezige deelnemers op te nemen. De camera volgt automatisch de spreker en kan zonodig complete vergaderingen opnemen.
  • Een servicepack voor Microsoft Exchange Server 2007: het meest gebruikte platform voor zakelijke e-mail, voicemail, agendabeheer en unified messaging.
Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie