Mell & Vintage Future brengt rauwe nummers zonder opsmuk in muziekspecial bij MAX

Mell & Vintage Future brengt rauwe nummers zonder opsmuk in muziekspecial bij MAX

Redactie Baaz

Op vrijdag 1 september zendt MAX de muziekspecial: Mell & Vintage Future uit. De band - bestaande uit Melanie Jonk, Nico Brandsen en Ton Dijkman – brengt een groot aantal nummers ten gehore. In Studio 21 in Hilversum spelen zij onder meer High On Love, Love Train en Too Much Of A Woman. De MAX Muziekspecial: Mell & Vintage Future is om 17.05 uur te zien bij MAX op NPO 1.

Mell & Vintage Future: Een Roots- en Soulvol Muzikaal Feest!

Na ontelbaar veel optredens in de televisie- en radioprogramma’s van MAX, is het hoog tijd voor een eigen muziekspecial. Tijdens het concert brengt Mell & Vintage Future een keur aan nummers ten gehore. Hun muziekstijl kan het beste als een mix van rootsy rhythm-and-blues en swingende soul worden omschreven, met een uitgesproken en herkenbaar geluid. Het concert wordt afgetrapt met High On Love. Daarna passeren onder meer Do the 45 en Perfect Day de revue. Halverwege het concert hangt Mell een bijzonder instrument om haar nek: een gitaar van haar bap (Volendams voor opa). Hiermee brengt ze I Was Wrong ten gehore. In het publiek zit de trotse opa Piet Veerman, bekend van The Cats. Central Station is de knaller waarmee wordt afgesloten.

Melanie (Mell) Jonk: "Al jaren zijn we kind aan huis bij de programma's van Omroep MAX. Het is fantastisch dat we nu de kans krijgen om een complete muziekspecial te maken. We maken er een feest van voor het publiek in de studio én de mensen thuis op de bank."

Over Mell & Vintage Future

Nico en Ton, ook bekend als het producersduo Vintage Future, hebben ruimschoots hun sporen in de muziekwereld verdiend als ze op Mell stuiten. Er is meteen een klik en na de kennismaking wordt gelijk gestart met het schrijven van muziek. Sterker nog: binnen twee uur staat het eerste deel van hun debuutsingle Call My Name op de plaat. Een bandnaam is snel bedacht: Mell & Vintage Future.

In korte tijd verwerft het trio bekendheid met singles als Willin’, Brand New Day, Love Train en Too Much Of A Woman. De band maakt zijn opwachting in diverse televisieprogramma’s (o.a. We Want More en Linda’s Zomermaand), op toonaangevende festivals (o.a. Zwarte Cross, Concert at Sea en Bospop), in theaters door het hele land en verzorgt zelfs het voorprogramma van Eric Clapton in de Ziggo Dome. Dit najaar is Mell te zien in het populaire Beste Zangers en speelt de band weer in de Nederlandse clubs en theaters.

Inmiddels staan er drie studioalbums en verschillende hits in de discografie van Mell & Vintage Future en worden hun nummers over de hele wereld beluisterd; Frozen In Time bereikt in 2022 zelfs een prominente plek in de Oekraïense hitlijst. En Forever is zo succesvol (meer dan vijftien miljoen streams), dat Mell, Nico en Ton hun eerste gouden plaat in ontvangst mogen nemen. In 2023 wordt bekend dat Nico ongeneeslijk ziek is en daarom stopt met optreden. De MAX Muziekspecial is eerder opgenomen. Op vrijdag 1 september verschijnt Higher Love, de laatste single van Mell & Vintage Future met Nico op de toetsen.

 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie