Meld autoschade met je mobiel

Meld autoschade met je mobiel

Redactie Baaz

Automobilisten hoeven voortaan geen papieren schadeformulier meer in te vullen. Zij kunnen vanaf nu blikschade melden via hun smartphone. Dit meldt Verbond van Verzekeraars.

Via de nieuwe dienst www.mobielschademelden.nl kunnen automobilisten hun schade melden. In de week van 17 oktober zal er ook een gratis app beschikbaar zijn in de Apple App Store en de Android Market. Wanneer je schade maakt met je auto kun je via je smartphone gemakkelijk naar de website surfen en daar je melding doen. Bij aanrijdingen tussen twee voertuigen moet een van de partijen een smartphone hebben en de ander in ieder geval een mobiel.

Het melden van schade via de site gaat, volgens Verbond van Verzekeraars, sneller en makkelijker, omdat je minder vragen hoeft te beantwoorden. Dit bespaart mensen tijd. Uit verschillende testen blijkt dat het invullen van de vragen van de dienst maar tien minuten in beslag neemt. Het invullen van het papieren schadeformulier kan al gauw zo'n half uur duren. Bij online schademelding worden relevante vragen gesteld afhankelijk van de aanrijdingssituatie. Via gps-plaatsbepaling zijn de plaats en toedracht van de aanrijding vast te stellen en worden de gegevens van de auto en de verzekering automatisch opgehaald. Daarnaast kan de betrokkene foto's bij de melding toevoegen.

De nieuwe dienst maakt het ook voor verzekeraars makkelijker. Zij hoeven niet meer te wachten tot beide partijen hun schadeformulier hebben ingevuld en opgestuurd, want mobielschademelden.nl verstuurt de melding namelijk gelijk naar de verzekeraar. Hierdoor kan het schadeafhandelingsproces drie keer sneller verlopen. Richard Weurding, algemeen directeur van het Verbond van Verzekeraars: 'Het huidige Europees Schadeformulier leidt vaak tot ergernis. Het is ook een heel gedoe om op je motorkap – soms in wind en regen – de papieren in orde te maken. Met mobielschademelden.nl kun je nu samen in de auto de schade veel rapper en in alle rust afwikkelen.'

De nieuwe dienst is de eerste applicatie in de wereld waarmee ook tweezijdige schade wordt afgehandeld. Het plaatsen van een handtekening gaat via het verzenden van een codebericht. 'Deze app is een wereldprimeur; een mooie illustratie van de vernieuwing die verzekeraars doorvoeren', aldus Weurding. Het Verbond van Verzekeraars lanceert op 19 oktober een social mediacampagne om de applicatie bij autorijdend Nederland onder de aandacht te brengen.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie