Meerderheid werkenden wil meer bewegen, maar dat lukt niet

Meerderheid werkenden wil meer bewegen, maar dat lukt niet

Redactie Baaz

Ruim een derde van de werkende Nederlanders zegt tijdens een werkdag helemaal niet fysiek actief te zijn. Dit terwijl 90 procent van hen aangeeft dit wel belangrijk te vinden en graag actiever te willen zijn.

Dat blijkt uit onderzoek van Multiscope in opdracht van Gympass, zakelijke aanbieder van vitaliteitsprogramma’s. De meest genoemde reden voor een inactieve werkdag is het gebrek aan mogelijkheden om te bewegen gedurende werktijd, zoals sportfaciliteiten, een douche of sta-bureaus, gevolgd door een gebrek aan tijd. 

Fysiek actief beroep

Melissa van Gestel, CEO van Gympass Nederland, stelt dat werkgevers hier een belangrijke rol kunnen spelen: 'Door sporten en bewegen te stimuleren met een aantrekkelijk vitaliteitsprogramma en flexibel om te gaan met werktijden, verlagen werkgevers de drempel voor werknemers om te bewegen. Bovendien is het een rendabele investering, want bewegende werknemers zijn productiever, gezonder en gelukkiger.'

Hoewel de meerderheid van de Nederlandse werkenden (64 procent) aangeeft dat ze tijdens een werkdag wel fysiek actief zijn, geeft bijna de helft van hen aan dat dat komt door hun fysieke beroep: ze werken bijvoorbeeld in de bouw, de schoonmaak, of horeca.

Fit door sport

Slechts een op de acht personen geeft aan fit te blijven door regelmatig te sporten na een werkdag. Nog minder mensen geven aan regelmatig vooraf aan de werkdag te sporten of tijdens de lunchpauze. Desondanks illustreert het hoge percentage werknemers die graag actiever willen zijn dat dit geen onwil is. 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie