'Meer webwinkels dan fysieke winkels'
'Meer webwinkels dan fysieke winkels'

'Meer webwinkels dan fysieke winkels'

Redactie Baaz

Naar verwachting zal dit jaar het aantal online winkels in Nederland voor het eerst groter zijn dan het aantal fysieke winkels, zo blijkt uit rondgang van de Volkskrant langs experts van de online winkelmarkt.

Nederland telt zo’n 95.000 fysieke winkels. Het aantal ondernemers dat hun producten en diensten via internet verkoopt zal volgens Casengo, het bedrijf dat jaarlijks een Webwinkel Monitor uitbrengt, dit jaar voor het eerst boven dit aantal komen. Brancheorganisatie Thuiswinkel.org is voorzichtiger met schatten. De organisatie verwacht dat dit jaar het aantal webwinkels op ruim 50.000 uit zal komen. Hierbij zijn onder meer kleine sites zonder inschrijving bij de Kamer van Koophandel niet meegeteld. En ook ondernemers die naast een fysieke winkel een kleine webwinkel hebben worden niet meegenomen in de schatting. Toch houdt Thuiswinkel.org, als deze kleine sites mee worden gerekend, ook rekening met een omslag dit jaar.

Nieuwkomers

De drie marktleiders van de online winkelmarkt zijn Bol.com, Thuisbezorgd.nl en Booking.com. Voor kleine ondernemers is het moeilijk om ook succesvol te zijn, want uit omzetcijfers van webwinkels blijkt volgens de krant dat kleine nieuwkomers op het internet het erg moeilijk hebben. 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie