'Meer kinderopvang, langere werkweek'

Redactie Baaz
Werkende ouders ondervinden vaak problemen met het tijdig ophalen van hun kroost uit de opvang. Volgens de SER moeten bedrijven, zorginstellingen en kinderopvang hun openingstijden beter op elkaar afstemmen.

De Sociaal-Economische Raad (SER) heeft een conceptadvies gegeven. Daarin staat dat het bedrijfsleven en de overheid de tijdsdruk moeten verminderen die werkende ouders nu ondervinden bij het vervullen van werk- en oudertaken, zo schrijft nu.nl.

Nu is het zo dat ouders minder uren gaan werken om op tijd bij de opvang te kunnen zijn. De SER ziet echter liever dat bedrijven en zorginstellingen beter gaan samenwerken met de kinderopvang en scholen, zodat de gemiddelde werkweek van ouders kan worden verlengd.

Iedereen draagt bij

Bedrijven kunnen bijdragen door hun personeel meer flexibiliteit in hun werklocatie te geven. Zorginstellingen kunnen volgens de SER helpen door meer telefonische spreekuren te organiseren en artsbezoeken ook buiten de huidige werkuren mogelijk te maken. Bovendien zouden apotheken ook in de avonduren en in het weekend hun deuren kunnen openen.

Kinderopvang en scholen kunnen een verandering teweeg brengen door ervoor te zorgen dat kinderen gedurende de hele dag en ook op schoolvrije middagen opgevangen kunnen worden.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie