Meer faillissementen in maart

Meer faillissementen in maart

Redactie Baaz

Het aantal faillissementen is de vorige maand gestegen. In maart zijn 614 bedrijven en instellingen failliet verklaard. Dat zijn er 134 meer dan in februari. De stijging is grotendeels toe te schrijven aan het feit dat maart een zittingsdag meer telde dan februari, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Het aantal faillissementen dat in een maand uitgesproken wordt hangt samen met het aantal zittingsdagen van de rechtbank die maand. Het aantal faillissementen kan hierdoor iedere maand verschillen. Zo telde maart 2015 bijvoorbeeld een zittingsdag meer dan maart 2014. Ten opzichte van maart 2014 lag het aantal faillissementen 88 hoger. Daarom wordt er voor een beter beeld gekeken naar het driemaandsgemiddelde. In maart 2015 kwam dat gemiddelde uit op 524. En in februari dit jaar was dat 492, dat was het laagste niveau sinds september 2011. Vergeleken met de piek van medio 2013, 765 faillissementen, is het gemiddelde nog steeds relatief laag.

Handel

De meeste faillissementen zijn uitgesproken in de handel (111) en in de financiële dienstverlening (87). In de handel is het aantal bedrijven dat op de fles ging gestegen met 23 en in de financiële dienstverlening is het aantal juist met 13 gedaald. Beide sectoren tellen ook de meeste bedrijven. Relatief gezien gaan in de bouw, horeca, en vervoer en opslag de meeste bedrijven failliet. In de bouw gingen 86 bedrijven failliet, 24 meer dan in februari.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie