Meer dan een smartphone: ASUS ZenFone Max Plus

Peter Güldenpfennig
Ben je op zoek naar een nieuwe smartphone, dan heb je nogal wat keuze. ASUS is relatief nieuw op de smartphonemarkt in Nederland, maar daarom niet minder interessant. En dat geldt helemaal voor de ZenFone Max Plus.

De ZenFone Max Plus is het nieuwste model in de vernieuwde ZenFone Max Series en is de eerste ZenFone die ASUS heeft voorzien van gezichtsherkenning. Het display is 5.7-inch groot en het toestel komt in  verschillende configuraties. Zo is er een variant met een resolutie van 1440x720 en een met een resolutie van 2160x1080.

De ZenFone Max Plus is de eerste ASUS-smartphone met 18:9 full-view display, maar ondanks de grootte van het scherm net zo smal als menig 5.2-inch smartphone. Met het ruime display, de compacte afmetingen, dubbele achtercamera’s, handige en veilige gezichts- en vingerafdrukscanner, én een hoge-capaciteitsaccu van 4130mAh – het middelpunt van de ZenFone Max Series – biedt de smartphone een toonaangevende combinatie van features om alle mogelijke avonturen mee aan te gaan. ZenFone Max Plus heeft het uithoudingsvermogen om door te blijven gaan en laat liefhebbers van fotografie de bigger picture zien met een reeks aan creatieve opties – en dit alles in een stijlvol metaal design dat handzaam en comfortabel is om vast te houden.

Vingerafdrukscanner aan de achterkant

De CPU betreft een 1.5GHz octacore-processor van MediaTek en wat intern geheugen betreft ben je aangewezen op 3GB of 4GB met daarbij 32GB of 64GB aan opslag. Op alle varianten vindt je twee simkaartslots, een SD-kaartslot en een vingerafdrukscanner aan de achterkant. Aan de voorkant van het toestel vind je of een 8MP- of een 16MP-camera. Aan de achterkant bevindt zich een dual camera met zowel een 16MP- als een 8MP-camera.

Door blijven gaan

We noemden al de accu met een volume van maar liefst 4130mAh. ASUS zegt dan ook dat het toestel 26 uur aan stand by-tijd kent, met 13 uur aan video-playback. Dat is behoorlijk indrukwekkend en maakt de smartphone aantrekkelijk voor mensen die veel onderweg zijn of wanneer je je smartphone gewoon erg veel gebruikt.

Specs

• 4130mAh high-capacity battery
• 5.7-inch full view display in 5.2-inch body
• 16MP rear dual camera/8MP F2.0 selfie-camera
• 120° camera voor 200 procent bredere view
• Face unlock en 0.3 seconde vingerafdrukscanner
• Triple slots: Dual SIM en een MicroSD-poort
• 3GB RAM en 32GB aan opslag
• Octa-core CPU

Prijs en verkrijgbaarheid

De ASUS ZenFone Max Plus is in Nederland verkrijgbaar in de kleur Deepsea Black. De smartphone is exclusief verkrijgbaar bij BCC vanaf €279,-.

www.asus.nl

afbeelding van Peter Güldenpfennig

Peter Güldenpfennig | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Peter