Meer bezoekers op je terras: 4 tips

Meer bezoekers op je terras: 4 tips

Redactie Baaz
De horecasector heeft het moeilijk zat. Het is lastig om personeel te vinden een veel zaken moet achterstallige betalingen uit de coronaperiode nog terugbetalen.

Zij die die periode overleefd hebben, willen nu natuurlijk op volle kracht vooruit om weer een gezonde onderneming te kunnen zijn. Maar zoals altijd blijft het vechten om de klanten met andere horecagelegenheden. Hoe kun je met de lente op komt ervoor zorgen dat je meer bezoekers krijgt op je terras? We geven 4 tips.

Maak het comfortabel

Veel mensen vinden het heerlijk om lange tijd op een terras te blijven hangen, maar dan moet het er wel comfortabel zijn. Dat begint natuurlijk bij fijne stoelen en tafels, maar dat is niet alles wat een terras behaaglijk maakt. Het klimaat speelt bijvoorbeeld ook een rol. Terrasverwarming kan mensen over de streep trekken om langer te blijven hangen en ook de volgende keer weer te komen als het eigenlijk net niet lekker genoeg is om buiten te zitten. Ook bescherming tegen de wind in de vorm van windschermen kan het behaaglijker maken op het terras. Terrasverwarming kan in verschillende vormen, waaronder op gas, maar de veiligste en beste keuze is en terrasverwarmer die elektrisch werkt.

Aantrekkelijke uitstraling

De uitstraling van een terras doet veel voor de aantrekkelijkheid ervan. Veel terrassen van horecagelegenheden zijn fantasieloze plekken die zich niet onderscheiden van de concurrentie. Dat is een gemiste kans. Doe je best om iets moois te maken van je terras. Zorg bijvoorbeeld voor planten, leuke decoratieve elementen en sfeervolle verlichting. Ook een comfortabele uitstraling met veel kussens en dekens kan mensen over de streep trekken om te komen loungen op jouw terras omdat het eruitziet als the place to be.

Evenementen organiseren

Evenementen kunnen jouw terras en jouw horecagelegenheid onderscheiden van de concurrentie en extra interessant maken voor bezoekers. Je kunt daarbij bijvoorbeeld denken aan livemuziek op je terras, of andere vormen van optredens, zoals stand-up comedy. Maar een andere optie is bijvoorbeeld om barbecue-avonden te organiseren waarbij men gezellig en gedurende een langere tijd van een hapje en een drankje kan genieten op je terras.

Het juiste aanbod

Niet alleen de omstandigheden op terras zijn van belang, maar ook wat er zoal te krijgen is. Vraag je af wat het is dat mensen tegenwoordig willen. Een breed aanbod aan speciaalbier wordt bijvoorbeeld gewaardeerd tegenwoordig, evenals de mogelijkheid tot het bestellen van vegetarische, veganistische en gezonde versnaperingen. Speel in op de behoeftes die momenteel leven bij de klant.

Je moet als horecaondernemer zeker een paar stapjes extra zetten om mensen te verleiden om bij jou langs te komen. Concurrentie is er immers meer dan genoeg en er valt dus genoeg te kiezen voor mensen. Investeer daarom in een aantrekkelijk terras.

 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie