Martine van Os, Sinan Can en Dione de Graaff staan centraal in nieuwe afleveringen TV Monument

Martine van Os, Sinan Can en Dione de Graaff staan centraal in nieuwe afleveringen TV Monument

Redactie Baaz

TV Monument gaat door. Het MAX-programma brengt al veertien jaar odes aan personen die een opmerkelijke rol spelen (of speelden) in de wereld van radio en televisie. Na Han Peekel - de presentator overleed in december 2022 - zal Dionne Stax dit seizoen in gesprek gaan met verschillende prominente gasten. Tegenover haar zitten onder anderen Olga Commandeur, Hans Kazàn en Karin Bloemen. De afleveringen van TV Monument worden vanaf maandag 4 december uitgezonden op NPO 1 extra.

In december 2022 overlijdt televisiemaker Han Peekel. Jarenlang maakt en presenteert Han het programma TV Monument voor MAX, een succesvol format waarbij in elke aflevering een bekend persoon of duo centraal staat. In 2023 maakt TV Monument een doorstart met Dionne Stax als presentatrice, maar met de bekende tradities en eenvoud die het programma kenmerken. De regie en het maakproces zijn in handen van Cato-Margo Peekel en haar man Casper van Rheenen. Daarmee wordt de welbekende signatuur bewaard en gekoesterd.

Cato-Margo Peekel: “Ik ben ontzettend blij dat we nieuwe afleveringen van TV Monument kunnen en mogen maken. Mijn vader kan er helaas geen bijdrage meer aan leveren, maar het is mooi en fijn om zijn levenswerk op deze manier voort te kunnen zetten.

In TV Monument praat Dionne Stax met haar gasten over hun levens en carrières. Dat doet ze op plekken die voor hun carrières belangrijk zijn of zijn geweest. Dit seizoen staan Karin Bloemen, Martine van Os, Hans Kazàn, Dione de Graaff, Olga Commandeur, Sinan Can, Bert van Leeuwen en Gerda LentenHavertong centraal. Met Dionne kijken zij naar typerende tv-fragmenten en samen plaatsen ze deze in perspectief. Daarbij wordt dankbaar gebruikgemaakt van het rijke archief van Beeld & Geluid. Het doel? De hoofdpersoon in de schijnwerpers zetten en nóg beter leren kennen.

TV Monument (8 afleveringen)
Van 4 t/m 7 en 11 t/m 14 december
Om 18.20 uur bij MAX op NPO 1 extra
Presentatie: Dionne Stax

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie