Markt voor durfinvesteringen ziet flinke groei
Groei in durfinvesteringen

Markt voor durfinvesteringen ziet flinke groei

Redactie Baaz
Door ons sterke internationale financiele karakter groeit onze markt sneller.

Ongeveer tachtig procent van de investeringen in Nederlandse technologiebedrijven komt voornamelijk uit de Verenigde Staten of landen in Europa. Niet alleen krijgen we investeringen binnen van andere landen, maar investeren Nederlandse durfkapitalisten ook flink in innovatieve ondernemingen buiten de grens.

Groei

Procentueel gezien is de Nederlandse markt voor durfinvesteringen inmiddels vergelijkbaar met die van het Verenigd Koninkrijk en Ierland, op iets meer dan 0,15 procent van onze economie. Daarmee lopen we voor op landen zoals Duitsland. Uit cijfers van het Centraal Planbureau (CPB) blijkt dat er de laatste jaren steeds meer deals plaatsvinden en dat de investeringen van durfkapitalisten ook groter zijn geworden.

Knelpunten

Ondanks dat er een grote groei is, zijn er wel wat knelpunten. De overheid zou de financiering van nieuwe innovatie bedrijfjes onder meer kunnen bevorderen. Dit zou mogelijk kunnen worden door betere bescherming te bieden van intellectueel eigendom, dit benoemt het CPB in hun rapport.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie