Managers met hoog salaris presteren beter

Managers met hoog salaris presteren beter

Redactie Baaz
Het salaris van managers kan de pan uit rijzen. Maar uit onderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen en het CBS blijkt dat managers die tot zo’n € 600.000, - verdienen wel degelijk beter presteren. Het onderzoek werd gedaan op aanvraag van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

LEES OOK: Oneerlijkheid arbeidsmarkt neemt toe

De Groningse universiteit sprak met onder andere bestuurders van grote industriële bedrijven. Daarnaast werden de oordelen over het leiderschap van 138 managers gekoppeld aan data van het CBS. Daaruit bleek dat de kwaliteit van de manager tot een bepaald salarisniveau op een positieve manier samenhangt met het salaris van de topman of vrouw. 

Prestaties managers

Opvallend in het onderzoek is dat die positieve samenhang stopt wanneer het salaris boven de € 600.000,- komt. Bij bedrijfsbazen die meer verdienen verschilt de kwaliteit niet significant meer van die bij bedrijven waar de baas tussen de € 400.000 en € 600.000 verdient. Ook hangt de managementkwaliteit samen met het aantal jaren dat iemand leiding geeft bij het bedrijf. De langstzittende managers werken over het algemeen bij bedrijven met de laagste managementkwaliteit, oftewel: de bedrijfsprestaties worden volgens de studie vaak minder naarmate bestuurders langer aan het roer staan.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie