Malmö Redhawks gaat het Qlik Cloud-platform gebruiken

Malmö Redhawks verhoogt teamprestatie met Qlik Cloud

Redactie Baaz

Het Zweedse professionele ijshockeyteam Malmö Redhawks gaat het Qlik Cloud-platform gebruiken om de sportprestaties te verbeteren.

Het platform is ontwikkeld om in één overzicht het team te voorzien van gedetailleerde analyses van de prestaties en het welzijn van de spelers. Zo kan de technische staf weloverwogen beslissingen nemen en het bereiken van de teamdoelen beter faciliteren.

"Het gebruik van data geeft je de mogelijkheid om op basis van feiten de juiste beslissingen te nemen. Op deze manier geef je het team de beste kans om te winnen”, zegt Andreas Hadelöv, sportanalist bij Malmö Redhawks. “Met de analytische tool halen we maximale waarde uit onze data, omdat de hele organisatie dezelfde taal spreekt. Voor ons is dit een échte gamechanger.”   

Blessures minimaliseren 

Malmö Redhawks gebruikt Qlik in een cloud-based platform, genaamd Hat-TriQ. Dit platform is ontwikkeld door sportanalysebedrijf Stretch On Sense. Het team is het eerste professionele sportteam dat gebruik maakt van het platform. Hat-TriQ is gebaseerd op geavanceerde sportanalyses die uitgaan van hoe teams trainen, spelen en zich voelen. Zo worden onder meer gegevens verzameld via sensoren die op spelers zijn aangesloten, met camera's die elk individu vastleggen tijdens een wedstrijd. Er wordt bijvorbeeld gemeten wanneer een schot wordt genomen en wat het resultaat is. 

Een andere belangrijke toepassing voor de staf is hoe Hat-TriQ statistieken levert over spelers die geblesseerd dreigen te raken of tijdens de training een spier overbelasten. Deze gegevens zijn van vitaal belang om het aantal blessures te minimaliseren, en de coach de gezondste en fitste spelers opstelt tijdens de wedstrijd. 

Sportdata 

“Samen met Stretch On Sense hebben we een product ontwikkeld dat professionele sporten naar een hoger niveau tilt. Met een eenvoudige plug-and-play integratie kunnen teams snel en efficiënt gegevens analyseren en een duidelijk beeld krijgen van hun sportprestaties. Dit omvat het verbeteren van de resultaten en verminderen van het risico op blessures ", aldus Francisco Mateo-Sidron, Senior Vice President en Head of EMEA voor Qlik.  

 

Lees hier ook:

https://www.winmagpro.nl/qlik-rondt-overname-talend-af

https://www.winmagpro.nl/qlik-en-harman-werken-samen-aan-verbeterde-klantervaring

afbeelding van Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz

Redactie Baaz | Redactie