Maak van je smartphone een werkpaard

Maak van je smartphone een werkpaard

Redactie Baaz

Je smartphone is een onmisbare tool geworden om je werk altijd en overal te kunnen doen. Inmiddels zijn er allerlei hulpmiddelen om werken met je smartphone aangenamer en gemakkelijker te maken.

Met de opkomst van UC en het Nieuwe Werken, dat ondanks een wat trage adoptie, zelfs volgens voorzichtige schattingen de komende jaren haar opmars doorzet, zijn steeds meer werknemers en ondernemers gewend om altijd en overal aan de slag te kunnen. Toch ga je niet achter je desktop of in de auto zitten werken met je smartphone. Een draadloze headset is zowel op kantoor als onderweg beter geschikt. Verschillende bedrijven als Logitech, Jabra, Plantronics en zelfs Sennheiser leveren goede headsetoplossingen voor zakelijk gebruik. Elk merk heeft natuurlijk haar sterke en zwakke punten en er is een heel scala aan producten in verschillende prijsklassen. Zo zijn er gespecialiseerde (dure) headsets als de Jabra Evolve, maar ook handsfree sets als de Jabra Clear zijn prima geschikt voor gebruik op kantoor of onderweg.

Geen lege batterijen meer

Zeker wanneer niemand meer een vaste werkplek heeft, is een draadloze headset een uitkomst. Daarnaast hoeft er geen aparte carkit voor onderweg te worden aangeschaft. Gezien tegenwoordig praktisch elke laptop een bluetooth-verbinding heeft, kun je de headset gemakkelijk aansluiten. Ook steeds onmisbaarder is een powerbank, zeker wanneer je veel onderweg bent en intensief gebruik maakt van je smartphone of tablet. Deze draagbare batterijpacks zijn met de steeds kortere levensduur van smartphoneaccu’s een vast onderdeel van de uitrusting geworden voor werkenden die veel onderweg zijn. Sowieso zijn smartphones met de toegenomen schermgroottes zeker niet minder kwetsbaar geworden, dus ook een smartphonehoesje voor je nieuwe Samsung Galaxy S6 Edge is geen overbodige luxe.

Gelukkig zijn deze beschermhoezen de afgelopen jaren meegegroeid met de ontwikkelingen. Een fatsoenlijke smartphonehoes biedt tegenwoordig niet alleen bescherming tegen valschade, maar ook een strak zakelijk uiterlijk, het liefst met ruimte voor visitekaartjes en een paar essentiële pasjes. Sommige zijn zelfs heuse vervangers voor de ouderwetse portefeuille. Zo heb je met een fatsoenlijke smartphonehoes voor je Lumia 640 alles bij de hand om altijd en overal aan het werk te zijn.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie