Maak kennis met de PLX-CRSS12 , de professionele, hybride D/A-draaitafel

Maak kennis met de PLX-CRSS12 , de professionele, hybride D/A-draaitafel

Redactie Baaz

AlphaTheta Corporation kondigt de introductie aan van de professionele, hybride Digitaal Analoge-draaitafel PLX-CRSS12 van ons merk Pioneer DJ. Deze revolutionaire draaitafel is de eerste in zijn soort  die DVS-aansturing van digitale muziek via dj-software én het analoog afspelen van vinylplaten mogelijk maakt,  waardoor je je optredens naar een hoger niveau tilt.

Met de PLX-CRSS12 in DVS-modus en Serato DJ Pro of rekordbox hoef je je geen zorgen meer te maken dat je  naald stuitert. Dankzij DVS afspelen zonder arm kun je een echte analoge plaat zo enthousiast scratchen als je wilt  zonder dat je bang hoeft te zijn dat je een beat mist. En wil je een plaat op de traditionele manier afspelen, dan stel  je de draaitafel opnieuw in op analoge modus en gebruik je de arm zoals je dat normaal zou doen.  

Hoe je je draaitafel ook het liefst gebruikt, de PLX-CRSS12 past zich aan jouw stijl aan. Zo kun je de draaiknop op  de meegeleverde MAGVEL CLAMP aanpassen om te veranderen hoe 'heavy' of 'light' de slip van de vinylplaat  aanvoelt. In de Utility-instellingen kun je ook het draaimoment van de draaitafel aanpassen: er zijn 3 stop/brake  snelheden waaruit je kunt kiezen.  

Je ziet meteen dat de PLX-CRSS12 is ontworpen voor soepel scratchen en intuïtief optreden. Als je het apparaat  vervolgens van wat dichterbij gaat bekijken, ontdek je een aantal nieuwe functies die je meer controle en creatieve  mogelijkheden bieden. De battle-style-indeling biedt ruimte zat om te scratchen, en bovendien zijn er 4 Performance  Pads met MIDI-mapping. Via het OLED-scherm houd je een oogje op alle belangrijke informatie.  

Naast alle fantastische zichtbare functies heeft de PLX-CRSS12 ook een heleboel nieuwigheden voor je in petto  die je níét ziet. Heel wat componenten van de alom gerespecteerde professionele PLX-1000-draaitafel kregen een  upgrade zodat dit nieuwe model nu kan schitteren met het allerbeste geluid dat een Pioneer DJ-draaitafel ooit heeft  geproduceerd. 

 

 

BELANGRIJKSTE KENMERKEN VAN DE PLX-CRSS12

Armloze DVS-aansturing voorkomt overslaande naald bij digitaal afspelen 

Hoe enthousiast je ook scratcht, met de PLX-CRSS12 in digitale vinylmodus zal de naald dankzij het armloze  systeem nooit overslaan. De nieuwe MAGVEL CLAMP houdt de vinylplaat stevig op zijn plaats wanneer je hem  aanraakt, zodat je rechtstreeks het digitale muziekbestand kunt aansturen. Zo geniet je van het echte vinylgevoel  zonder dat je daar de arm voor op de plaat hoeft te zetten. Als je analoge platen afspeelt, voelt dat net zo aan als  bij de populaire PLX-1000. 

Aanpassing van de feel aan jouw stijl 

Vind het perfecte 'gewicht' of ‘slip’ voor jou kun je aan de draaiknop boven op de MAGVEL CLAMP draaien. Het  draaimoment neemt toe of af zodat de plaat lichter of zwaarder aanvoelt zonder dat je de slipmatten of slipsheets  hoeft te veranderen. In de Utility-instellingen kun je ook de stop snelheid van de draaitafel aanpassen: er zijn 3  snelheden waaruit je kunt kiezen via een schakelaar aan de voorkant van het apparaat.  

Performance Pads en OLED-scherm voor een nauwkeurige en snelle bediening 

De PLX-CRSS12 is uitgerust met alle klassieke indelingselementen van een draaitafel, maar kreeg ook 4  ingebouwde Performance Pads met MIDI-mapping waarmee je je favoriete functies toewijst zoals jij dat wenst.  Precies waar je ze hebben wil – net onder de platter – zodat je Hot Cues en samples sneller dan ooit kunt instarten.  Handig als je optreedt met een mixer zonder pads. Er is ook ingebouwde ondersteuning voor verschillende pad 

modi (zie hieronder) en een speciale knop waarmee je kunt wisselen tussen pads 1-4 en 5-8. Bovendien zijn de  pads compatibel met MIDI-mapping, zodat je ze ook kunt toewijzen aan andere functies. 

Ingebouwde pad-modusondersteuning 

Serato DJ Pro: Hot Cue, Sampler, Stems, Scratch Bank, Roll, Saved Loop 

rekordbox: Hot Cue, Sampler, Track Separation, Sample Scratch, Pad FX1, Beat Jump 

Het ingebouwde OLED-scherm helpt je aandacht bij de draaitafel te houden. Je houdt er het tempobereik en de  toonhoogte mee in de gaten tijdens Step Pitchen in analoge of digitale vinylmodus. In digitale vinylmodus zie je de  BPM, toonhoogte, draaitafelnummerinformatie en de naam van de software die je gebruikt. Via het scherm krijg je  ook snel toegang tot de Utility-instellingen – zo blijf je steeds gefocust en hoef je tijdens je optreden niet voortdurend  naar je laptop of mixer te kijken. 

Geavanceerd kwaliteitsgeluid  

Laat je publiek genieten van je muziek zoals jij die wilt laten klinken. De PLX-CRSS12 werd met veel zorg gebouwd  met een verbeterde geluidskwaliteit ten opzichte van de professionele PLX-1000-draaitafel tot gevolg. En die stond  al bekend voor zijn precieze geluidsweergave! Een switching power supply elimineert trillingen van de  voedingstransformator en stroomlekken. Ook wordt alle ongewenste ruis onderdrukt, wat resulteert in een  kwaliteitsgeluid met hoge resolutie. Net als bij de PLX-1000 is het bovenste gedeelte van het chassis gemaakt van  zwaar spuitgiet zink, terwijl de onderkant bestaat uit 8 mm dikke hars die zorgt voor een verbeterde chassisstructuur  en demping van de trillingen. De RCA-uitgangen zijn gemaakt van machinaal vergulde onderdelen zoals bij de  PLX-1000, en het Phono-signaal wordt rechtstreeks doorgestuurd via een stabiele verbinding met de stekker zodat  het geluid van analoge vinylplaten wordt weergegeven in allerhoogste kwaliteit.

 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie