Luister terug: Baaz Business Radio 9 met DOK 5, HP en Prodrive Academy

Luister terug: Baaz Business Radio 9 met DOK 5, HP en Prodrive Academy

Redactie Baaz

Elke tweede vrijdag van de maand luister je tussen 15:00 en 16:00 uur live naar Baaz Business Radio. Afgelopen uitzending (13 september) stond in het teken van verandering en innovatie. Niet zonder reden. In een tijd waar branches en markten met de maand digitaliseren, een tijd waar vooruitkijken noodzakelijk is om het hoofd boven water te houden, behoort verandering en innovatie tot de corebusiness. De wereld verandert, geen dag gaat voorbij zonder daaraan herinnerd te worden. Via interviews met vakexperts en rasondernemers doe jij inzichten op waarmee een touw te binden valt om dát wat jouw bedrijf de komende paar jaar draaiende houdt: verandering.

Baaz interviewt maandelijks de meest vooruit denkende ondernemers en bedrijfsvoerders van het moment. Geen poespas, geen geknip: live, helder en raak. Hieronder vind je de meest recente uitzending. Voor je het weet zijn we weer live: zet 11 oktober in de agenda, op die dag luister je opnieuw live mee.

Jasper Baggerman | Eigenaar van DOK 5 – innovation management

Vernieuwing is te initiëren, organiseren, aanjagen en meten. Jasper Baggerman, eigenaar van innovatiebureau DOK 5 – innovation management en auteur van boek 'Grip op innovatie', ondersteunde partijen als PostNL, Wolters Kluwer en de Mediafederatie met het organiseren en uitvoeren van innovatie.  Hij staat garant voor tal van use cases waarmee zowel start-ups als corporaties erin zijn geslaagd om bij te blijven in een continu veranderende, digitaliserende tijd. Om dat te bespreken schreef hij een boek – ‘Grip op innovatie’ – en schuift hij voor de uitzending aan. Laat je informeren, want ondernemen is afkijken; leren van de besten.

Ruben Raadsheer | Chief Technologist bij HP

Willen we het hebben over verandering, dan doen weinig betere aanspreekpunten zich aan: Ruben Raadsheer ging in zeven jaar tijd van accountmanager naar Chief Technologist bij HP, een ware autoriteit op het gebied van technologie, digitale veiligheid en de benadering daarvan binnen het MKB. Hij stond aan het front van de introductie van de AVG, de privacywet waar ook jouw bedrijf zich vandaag de dag aan dient te houden. Hij ondersteunde HP en tal van andere topbedrijven bij de veranderingen die daarbij kwamen kijken – ingrijpende, uitdagende veranderingen. Hij schuift vrijdag aan in de studio om in gesprek te gaan over het belang van flexibiliteit voor innovatie. Want hoe verandert en innoveert het MKB, het segment dat het dag in dag uit moet doen met beperkte middelen? Wat kan jij leren van bedrijven als HP, bedrijven erin slagen om tientallen jaren voort te bestaan?

Mark Maaskant | Eigenaar van Prodrive Academy

In de automotive-industrie heerst één van de grootste wendingen die het Nederlandse zakenleven ooit heeft gezien. Rijden verandert en elektrisch wordt – liggend aan wie je het vraagt – de nieuwe norm. Mark Maaskant, Eigenaar van Prodrive Academy, adviseert zowel de grootste wagenproducenten als wagenparken op gebied van veiligheid en kostenbesparing. Zodoende is Mark een kernonderdeel van de enorme verandering die plaatsvindt. Namens Audi, één van zijn partners, schuift hij aan als gastexpert om te vertellen over elektrificatie en hoe hij erin slaagt om bij te blijven met een markt die bijna letterlijk opnieuw uitgevonden wordt.

Baaz Business Radio

Uitzending zijn uiterlijk een dag na uitzending (elke tweede vrijdag van de maand) te beluisteren op Soundcloud. Daarmee bieden we doorlopend een kijk in de dagelijkse bezigheden en inzichten van dé Nederlandse businesstop, van Mark Appel (Marketing Director bij Exact) tot Ineke Kooistra (CEO van YoungCapital).

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie