Lowlands biedt muziek, cultuur en... Het restaurant van de toekomst!

Lowlands biedt muziek, cultuur en... Het restaurant van de toekomst!

MVO
Redactie Baaz

Met Brasserie 2050 is Lowlands dit jaar een bijzonder horecaconcept rijker. Verrassende gerechten met toekomstbestendige ingrediënten, waaronder zeewierkaviaar, planktonboter en onkruid, moeten niet alleen de smaakpapillen van festivalgangers prikkelen, maar ook aanzetten tot denken.

Het restaurant staat dan ook in het teken van het wereldvoedselvraagstuk. Hoe gaan we in 2050 bijna 10 miljard mensen van voldoende gezond en duurzaam geproduceerd voedsel voorzien? 

Een hyperlokale versie van de Niçoise - Salade Biddinghuizen - siert onder andere de menukaart. Met CO2-neutrale eieren, croutons van aardappelschillenbrood en groenten van Boer Bouma, wiens akker aan het festivalterrein grenst. De midnight snack bij uitstek is Karma Shoarma: 100% plantaardige shoarma van knolselderij, die volgens klassiek recept urenlang tot goudbruin aan het spit wordt geroosterd. 

De rol van duurzaamheid

Maartje Nelissen van The Food Line-Up, verantwoordelijk voor het culinaire concept: 'Ieder gerecht is gekoppeld aan een voedselvraagstuk, zoals biodiversiteit of zero waste. Een nauwkeurige CO2-meting berekent daarnaast de klimaatimpact ten opzichte van traditionele brasseriegerechten.'

Duurzaamheid speelt ook op andere manieren een rol. De moderne boerenschuur met hightech vertical farms, die Brasserie 2050 huist, is volledig demontabel en herbruikbaar, tafels zijn gemaakt van gerecycled plastic en gft-afval wordt gecomposteerd.

Growing a better world together

Brasserie 2050 is een initiatief van Lowlands en De Rabobank, in samenwerking met cateringbureau The Food Line-Up. Om de wereldbevolkingsgroei bij te benen, moet de voedselproductie met zo’n 60 procent omhoog en de ecologische impact ervan met 50 procent omlaag. 

Het is noodzakelijk dat we anders gaan eten, verbouwen én produceren. Vanuit haar food en agri roots ziet De Rabobank het als haar opdracht om bij te dragen aan deze uitdaging. Met kennis, netwerken en financiële oplossingen zet Rabobank zich in om klanten en partners te helpen hun innovatieve oplossingen op te schalen en door te ontwikkelen langs de gehele voedselwaardeketen: van veld tot vork.

De brasserie is geopend vanaf vrijdag 17 tot en met zondag 19 augustus en bevindt zich op het Lowlandsterrein, rechts naast de Heineken stage. Gasten kunnen dagelijks van 12.00 tot circa 02.30 uur aanschuiven, zonder reservering.

Beeld: The Food Line-up

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie