'Lokale lasten mogen niet harder stijgen dan inflatie'

Redactie Baaz
MKB-Nederland en VNO-NCW stellen in een brief aan minister Donner van Binnenlandse Zaken dat de lokale belastingen niet meer mogen stijgen dan de inflatie. In de brief staan punten die de minister mee zou moeten nemen in zijn overleg met lokale overheden.

De ondernemersorganisaties pleiten voor een allesomvattend jaarlijks overzicht dat de ontwikkeling van lokale, ondernemersgerelateerde belastingen in kaart brengt. Uit antwoorden op Kamervragen is eerder naar voren gekomen dat het kabinet in overleg met lokale overheden zich inzet voor gematigde lokale lastenontwikkeling. MKB-Nederland en VNO-NCW interpreteren naar eigen zeggen dat ‘gematigd’ inhoudt dat de lasten niet meer dan het inflatiepercentage zullen stijgen. 

Premier Rutte beloofde de ondernemersorganisaties op het jaarcongres van MKB-Nederland nog dat het bedrijfsleven niet via hogere lokale lasten de rekening van de bezuinigingen van het kabinet gepresenteerd zou krijgen. In de brief herinneren MKB-Nederland en VNO-NCW minister Donner aan deze uitspraak van de premier.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie