Logitech's Streamlabs voegt nieuwe Podcast Editor toe aan krachtige Streamlabs Ultra Product Suite

Logitech's Streamlabs voegt nieuwe Podcast Editor toe aan krachtige Streamlabs Ultra Product Suite

Redactie Baaz

Streamlabs biedt content creators een nieuwe inkomstenstroom met podcast product en Streamlabs Ultra abonnement 

Streamlabs komt met Podcast Editor

Streamlabs, toonaangevend leverancier van live streamingtools en een merk van Logitech, breidt zijn Streamlabs Ultra-abonnementsaanbod uit met Podcast Editor. Deze nieuwe tool voegt podcastbewerking toe aan het al robuuste aanbod van het populaire streamingplatform. Zo verbetert Streamlabs niet alleen de ervaring voor contentcreators maar biedt het hun eveneens de kans een nieuwe inkomstenstroom aan te boren en de interactie verder te verbeteren.  

Dankzij Podcast Editor kunnen contentcreators hun video- en audiocontent snel opnemen en editen met eenvoudige op tekst gebaseerde bewerkingen, automatisch gegenereerde transcripten en aanpassingstools. Zo kunnen ze hun content makkelijk delen en promoten op verschillende platformen zoals TikTok en Instagram, maar ook clips aanpassen, afbeeldingen toevoegen en hun videocontent ondertitelen en in realtime vertalen. 

Doordat contentcreators met de - door AI ondersteunde tools - automatisch highlights in clips kunnen identificeren en stopwoorden zoals "euh" en "um" en rare pauzes in een handomdraai kunnen verwijderen, besparen ze uren montagetijd.  

Een Gamechanger voor Live Streamers die Content willen Bewerken en Delen

Met liefst 464,7 miljoen luisteraars wereldwijd, blijven podcasts exponentieel groeien. De Streamlabs Podcast Editor komt dan ook op het juiste moment. Zeker nu steeds meer mensen ervoor kiezen om te luisteren naar hun favoriete content en talkshow-achtige formats aan populariteit winnen om te streamen. Volgens cijfers van Stream Hatchet is “Just Chatting” de populairste Twitch-categorie, met meer dan 826 miljoen bekeken uren in Q1 2023. Deze nieuwe tool is een gamechanger voor live streamers die makkelijk entertainende en informatieve content willen uploaden en delen met hun community en tegelijkertijd wat geld willen verdienen met hun hobby.  

Creators kunnen tot één uur content per maand helemaal gratis bewerken. Met Streamlabs Ultra kan 40 uur content via de software beheerd worden. Bovendien krijgen ze toegang tot de Podcast Editor én zijn premium functies beschikbaar voor Streamlabs Desktop, de Streamlabs Web Suite, Streamlabs Mobile, Talk Studio Pro, Video Editor Pro en Cross Clip Pro. Kortom, een holistische suite van producten onder één dienst die streamers helpt met het streamen, het opnemen, de branding en het bewerken en delen van korte en lange content. 

Streamlabs Ultra: De Weg naar Groei voor Contentcreators en Streamers

Streamlabs Ultra is ontworpen om te voldoen aan de behoeften van contentcreators die verder willen groeien en draagt bij aan de groei en evolutie van content en het bereik en de inkomstenstroom van streamers. Zo slaagde populaire gamer en Twitch-streamer QTCinderella er met de Streamlabs productsuite in om haar Twitch-abonnees in 5 jaar tijd tot bijna 1 miljoen te laten groeien. "Als je niet op andere platforms post, gooi je je eigen glazen in”, zegt QTCinderella. "Of het nu gaat om Podcast Editor, Multistreaming of Cross Clip, de tools van Streamlabs helpen je je content te verbeteren en je workflow te stroomlijnen. Laat geen kansen op groei liggen door jezelf te beperken tot één platform." 

"Met baanbrekende productervaringen helpt Logitech G gamers en creators hun potentieel te ontsluiten. Streamlabs breidt deze filosofie nu verder uit naar de bloeiende gaming wereld die echt ontplofte tijdens de pandemie," zegt Vincent Borel, Hoofd PC Gaming & Creators bij Logitech G. "Met de toevoeging van Podcast Editor biedt Streamlabs creators het meest robuuste pakket om hun publiek te bereiken waar ze zich ook bevinden. Zo kunnen zij zich concentreren op datgene waar zij het meest van houden: contentcreatie, streamen en de interactie met hun publiek." 

Nu Streamers en andere creators op Streamlabs meer dan €1 miljard verdienen aan fooien, is het creëren van content al lang geen bijbaantje meer. De grootste beauty-, game- en lifestyle-streamers ter wereld hebben er door de jaren heen een echte carrière van gemaakt. Om hen en andere creators de flexibiliteit te bieden die nodig is om mee te bewegen met de steeds veranderende mediaconsumptie, hebben ze behoefte aan de juiste tools. 
Streamlabs

De Aanbeveling van Comedy Legends voor Streamlabs Podcast Editor

Legendarische comedy creators Rhett & Link, vooral bekend als de presentatoren van Good Mythical Morning en andere langlopende YouTube-shows, moedigen zowel beginnende als gevestigde contentcreators met verschillende publieksomvang aan om Podcast Editor aan hun arsenaal toe te voegen. 

"Wij hadden gewild dat de Streamlabs Podcast Editor en Talk Studio tools al bestonden toen wij begonnen als contentcreators. Dat had ons een hoop tijd en vervelend werk bespaard," zegt het duo. "Wellicht hadden we dan sneller kunnen verhuizen uit de kelder van Rhett's schoonvader. Al voegde de grote pijp die boven ons hoofd hing en een hard geluid maakte wanneer iemand het toilet doortrok, zeker wat flair toe aan onze livestreams." 

Met Streamlabs’ ervaring in het opzetten van verdienmodellen, het bouwen van merken en de creatie van tools voor interactie met het publiek, wil het bedrijf gebruikers graag een robuust pakket tools bieden om hun bereik te vergroten en hun publiek te bereiken en te betrekken over de verschillende platformen heen. 

Gebruikers kunnen zich abonneren op Streamlabs Ultra om gebruik te maken van de premium voordelen van Podcast Editor of hier toegang krijgen tot de gratis versie.  

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie