Linguee lanceert vernieuwde versie online woordenboek
Linquee lanceert vernieuwde versie online woordenboek

Linguee lanceert vernieuwde versie online woordenboek

Redactie Baaz
Vandaag lanceert Linguee.nl, het grootste online woordenboek ter wereld, een volledig vernieuwde versie. Een belangrijke verandering is de interface, die ervoor zorgt dat gebruikers 'sneller dan ooit tevoren' vertalingen kunnen vinden.

'Ons doel is om de taalbarrières tussen alle mensen ter wereld te doorbreken. 500 miljoen mensen hebben Linguee tot dusver al gebruikt. Met onze huidige groei zal Linguee over een jaar wereldwijd als woordenboekdienst op nummer één staan', zegt Gereon Frahling, oprichter en directeur van Linguee. Het bedrijf werkt samen met meer dan 400 professionele vertalers, lexicografen en taalwetenschappers en verwerkt hun kennis met behulp van de nieuwste technieken op het gebied van autocompletie en -correctie om zo gebruikers zo goed mogelijk van voorspellingen te voorzien. Daarnaast bevat het programma ook de mogelijk om de uitspraak van buitenlandse woorden te laten horen.

Mobiele versie
Naast de aanpassingen op de website komt Linguee ook met een dynamische mobiele versie. Voor alle gebruikers die onderweg zijn en snel een vertaling nodig hebben, corrigeert Linguee onder andere spelfouten en toont het vertalingen – zelfs na het typen van de eerste paar letters.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie