Leslie Miley ziet geen heil in minderhedenquota

Leslie Miley ziet geen heil in minderhedenquota

Redactie Baaz
Silicon Valley trekt een groot aantal enthousiaste en vaak geniale jonge mensen, op zoek naar een carrière in de IT. Vaak zijn dit dezelfde type mensen, waardoor de diversiteit in de grote technologiebedrijven soms ver te zoeken is. Om meer diversiteit te creëren worden er quota's ingesteld waar elk bedrijf aan moet voldoen. Volgens Leslie Miley is dit echter niet de oplossing.

In plaats van quota's moeten bedrijven inventief zoeken buiten de gebaande paden om geschikte medewerkers voor hun bedrijf te vinden.  Miley vind het zeer belangrijk om potentiele werknemers niet alleen te zoeken in de 'standaard' plekken zoals Stanford en MIT. Miley zegt zelf bijvoorbeeld mensen te zoeken in plaatsen als Detroit en Tennessee.

Lees ook: Tech en de toekomst: dit staat je te wachten

 

Leslie Miley en diversiteit

Leslie Miley was ingenieur bij twitter en werd eerder dit jaar aangenomen door Slack, de messenging-app die onder andere gebruikt werd voor het team dat Curiosity naar Mars stuurde. Slack vind diversiteit op de werkvloer zeer belangrijk en zoekt actief naar geschikte kandidaten om voor het bedrijf te werken. Dit past uitstekend bij de gedachtegang van Miley, die de enige Afrikaans-Amerikaanse werknemer was in een leidende functie bij Twitter. Nadat hij hier een boekje over open deed raakte hij een gevoelige snaar in Silicon Valley, dat volgens Miley inherent vijandig doet tegenover diversiteit.

Voor meer informatie over Slack kun je kijken op deze website.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie