LED-verlichting Opel past zich aan verkeerssituatie aan

Bart Remmers
Met het ingaan van de wintertijd biedt Opel, met zijn innovatieve verlichtingstechnologie, letterlijk licht in de duisternis. Zo is er de IntelliLux LED matrix-verlichting voor de Insignia en de Astra.

Die past de lichtbundels automatisch aan de verkeerssituatie en de omgeving aan. De verlichting verbetert het zicht voor de bestuurder en draagt bij aan de veiligheid, ook die van andere weggebruikers. Volledige LED-koplampen met talloze functies zijn beschikbaar op de Grandland X, Crossland X, MOKKA X en Zafira.

Opel IntelliLux LED matrix-verlichting

In 2015 presenteerde Opel IntelliLux LED matrix-verlichting op de huidige Opel Astra. 'Opels matrix-technologie is een doorbraak in de autoindustrie', oordeelde een jury van onafhankelijke autojournalisten eerder al. De nieuwste generatie Intelliux LED matrix-technologie, zoals die nu beschikbaar is op de Insignia, biedt koplampen met in totaal 32 LED-segmenten (16 per koplamp), die een nog grotere lichtopbrengst produceren. Reikwijdte en spreiding van de lichtbundels worden aangepast aan de verkeerssituatie en omgevingslicht op snelwegen, onverlichte landwegen, stadsomgeving en in bochten. En dat zonder tegenliggers en andere weggebruikers te verblinden.

Elke IntelliLux LED matrix-koplamp biedt dankzij de groot licht-functie bovendien ongekend helder zicht, doordat de bundels tot 400 meter voor de auto de weg in het licht laten baden. Overstekend wild is daardoor bijvoorbeeld veel eerder te signaleren. Deze functie is in deze tijd van langere, donkere avonden een uitkomst voor de veiligheid.

Adaptieve AFL LED-technologie 

De adaptieve AFL LED-technologie in de Grandland X, Crossland X, MOKKA X en Zafira beschikt over automatische hoogteregeling, High Beam Assist, variabele verlichting voor steden en landwegen en functies als dynamische bochtenverlichting en automatische aanpassing aan slechte weersomstandigheden. De volledige LED-koplampen zijn een trendsetter in het SUV-segment.

afbeelding van Bart Remmers
Door: Bart Remmers

Bart Remmers | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Bart