Bestellen vanaf 26 april

Land Rover introduceert Explore Android-smartphone

Bart Remmers
Land Rover komt met de eigen Explore Android-smartphone die een stootje kan hebben. Het device heeft een batterij die krachtig genoeg is voor twee dagen intensief gebruik als het er ruig aan toegaat.

De smartphone is ontwikkeld door Land Rover in samenwerking met de Bullit Group. De presentatie is tijdens het Mobile World Congress in Barcelona.

Navigeren met 5-inch HD-display

De Explore-smartphone heeft een batterij van 4.000 mAh. Die heeft genoeg stroom om een dag lang te navigeren met de 5-inch HD-display continu aan. Met het Adventure Pack is de gebruiksduur te verdubbelen. Tevens pikt het apparaat de GPS-signalen dan nog preciezer op en verbetert de kaartinformatie.

Het scherm overleeft een val van 1,8 meter hoogte en de telefoon is bestand tegen onderdompelen in water, zelfs in zout water. De behuizing kan extreme temperaturen weerstaan, net als een hoge luchtvochtigheid, schokken en trillingen. De touchscreen is goed afleesbaar in fel zonlicht en is ook te bedienen met natte vingers of met handschoenen aan. De telefoon is volledig compatibel met alle Land Rover in-car apps.

Prijs en verkrijgbaarheid

Enkele opties voor de Land Rover Explore zijn een grote 4.370 mAh extra batterij en een universele fietsstuurhouder. De prijs van deze robuuste smartphone inclusief de Adventure Pack komt op € 649,-.

Bestellen is mogelijk vanaf 26 april via www.landroverexplore.com. De telefoon is ook te zien op de Autosalon in Genève in maart.

afbeelding van Bart Remmers
Door: Bart Remmers

Bart Remmers | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Bart