Lampix: een hele slimme lamp

Lampix: een hele slimme lamp

Redactie Baaz
Dit is waarschijnlijk de slimste lamp die je ooit hebt gezien. De Lampix is een augmented reality lamp waarmee je presentaties kunt geven, kunt kopiëren maar ook spelletjes kunt spelen.

Lampix

De slimme Lampix beschikt over een wifi-verbinding en maakt het mogelijk om van alles vanaf een smartphone of computer naar de lamp te sturen die op een gladde ondergrond kan projecteren. De 8 megapixel camera kan objecten en lichaamsonderdelen herkennen zodat er interactie met de Lampix mogelijk is. Zo kun je bijvoorbeeld een papier door de lamp laten kopiëren die het meteen naar een printer kan sturen of kan mailen.

Nespresso en Lampix

De Lampix werkt samen met Nespresso. Zo hebben ze een game gelanceerd, ‘Tower Defence’, waarbij gebruikers Nespresso-cupjes gebruiken als torens die kunnen schieten op digitale blokjes.

Nadelen

De Lampix werkt tot nu toe alleen goed in een niet al te lichte ruimte en op een gladde ondergrond. Het bedrijf wil een duurder model lanceren dat deze obstakels kan omzeilen. De projector-lamp zal eind 2017 beschikbaar zijn en zal zo’n 300 dollar gaan kosten.

afbeelding van Redactie Baaz

Redactie Baaz | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie