Laagste aantal faillissementen in acht jaar

Laagste aantal faillissementen in acht jaar

Redactie Baaz
Het aantal failliet verklaarde bedrijven is opnieuw gedaald. In augustus 2016 zijn er 88 faillissementen minder uitgesproken dan in juli.

Hiermee komt het aantal voor zittingsdag gecorrigeerde faillissementen uit op het laagste aantal na juli 2008. De meeste faillissementen in augustus zijn opnieuw uitgesproken in de handel, meldt CBS.

Het aantal uitgesproken faillissementen, voor zittingsdagen gecorrigeerd, piekte in mei 2013. Daarna is er sprake van een dalende trend. In augustus 2015 bereikte het aantal faillissementen het laagste niveau sinds oktober 2008. Vervolgens wisselden perioden van stijgingen en dalingen elkaar af.

Laagste niveau sinds augustus 2008

In augustus 2016 was het aantal faillissementen lager dan in augustus 2015 en werd het laagste niveau sinds augustus 2008 bereikt. Het aantal faillissementen in de eerste acht maanden van 2016 is bijna een vijfde lager dan in dezelfde periode van vorig jaar.

Meeste faillissementen in handel

Niet gecorrigeerd voor zittingsdagen zijn er 317 bedrijven en instellingen in augustus 2016 failliet verklaard. De meeste faillissementen zijn uitgesproken in de handel, namelijk 63. 

Bij de financiële instellingen kwam het aantal faillissementen uit op 61. De handel en de financiële dienstverlening behoren tot de bedrijfstakken met de meeste bedrijven. Relatief gezien werden er in augustus veel faillissementen uitgesproken in de horeca.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie